Έχει συμβεί σε όλους: Προχωράς και μυρίζεις ένα μεθυστικό άρωμα, μαθαίνεις το όνομά του, ρωτάς για την τιμή του, εκτιμάς την αισθητική του γυάλινου, συνήθως, μπουκαλιού και μόλις πας να το δοκιμάσεις, συνειδητοποιείς πως πάνω σου, απλώς δεν μυρίζει ωραία

Για την αρωματοποιό Caterina Catalani, που βρίσκεται τώρα στο τιμόνι της Floris London, «η μυρωδιά είναι βαθιά προσωπική». Έτσι, το καλύτερο άρωμα είναι πάντα αυτό που σου αρέσει όπως μυρίζει πάνω σου. Βέβαια, ο ενιαίος χώρος ενός καταστήματος με αρώματα δεν είναι και ο καταλληλότερος για να δοκιμάσεις ένα προϊόν αφού, συχνά, οι μυρωδιές μπλέκονται με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να κρίνει με ασφάλεια αυτό που μυρίζει. Ακόμη χειρότερα, είναι όταν αποφασίζεις να παραγγείλεις ένα άρωμα online που δεν το έχεις μυρίσει πάνω σου. Σε αυτή την περίπτωση, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό αφού και τα χρήματα έχεις δώσει και δεν μπορείς να το επιστρέψεις εφόσον το άνοιξες για να το δοκιμάσεις.

Άλλη διάθεση, καινούριο άρωμα

Η Catalani υποστηρίζει πως, σε αντίθεση με ορισμένους ανθρώπους που μένουν πιστοί σε ένα μόνο άρωμα, καλό θα είναι να επιλέγεις διαφορετικά – ανάλογα με την εποχή, αλλά και τη διάθεσή σου. Εξάλλου, ακριβώς επειδή οι μυρωδιές συνδέονται με αναμνήσεις, πολύ εύκολα ένα αγαπημένο άρωμα μπορεί να γίνει «μισητό» εάν το φορούσες την ημέρα που πέθανε ένα αγαπημένο πρόσωπο ή που χώρισες από τη σχέση σου.

Άλλη μία συμβουλή που δίνει η Catalani είναι να δοκιμάζεις τα αρώματα απευθείας στο δέρμα σου και όχι στο χαρτάκι που σου προτείνουν οι πωλητές και οι πωλήτριες, ακριβώς γιατί αντιδρούν διαφορετικά όταν έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα του καθενός. Επιπλέον, η αρωματοποιός δίνει και ένα έξυπνο και οικονομικό tip στην περίπτωση που προσπαθείς να εξοικονομήσεις χρήματα: Εάν η εταιρεία βγάζει body mist ή γαλάκτωμα σώματος στο ίδιο άρωμα, μπορείς να τα επιλέξεις – απλώς θα πρέπει να εφαρμόζεις το προϊόν πάνω σου περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα.

Τέλος, η Catalani αναφέρει πως όταν, μετά από μερικές ώρες, δεν μπορείς πια να μυρίσεις το άρωμά σου, δεν σημαίνει ότι δεν σου ταιριάζει: «Καθώς το οσφρητικό σου σύστημα προσαρμόζεται στη συνεχή παρουσία ενός αρώματος, γίνεται λιγότερο ευαίσθητο σε αυτό».

Πηγή; Guardian / Pride.gr

[mc4wp_form id="278"]