Ένα μαύρο και χρυσό στρατιωτικό σακάκι που φορούσε ο Michael Jackson είναι ανάμεσα στα αντικείμενα της ποπ κουλτούρας που αναμένεται να φτάσουν εκατοντάδες χιλιάδες λίρες σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Περισσότερα από 350 πολλά σπάνια και μοναδικά αναμνηστικά μουσικής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανήκαν στο παρελθόν στον αείμνηστο βασιλιά της ποπ, μαζί με τους John Lennon, George Michael, Prince και Jimi Hendrix, θα πωληθούν στη δημοπρασία Propstore την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Το μαύρο και χρυσό, μπουφάν σε στρατιωτικό στιλ περιλήφθηκε από την ιδιωτική συλλογή του Νορβηγού ράπερ Omer Bhatti, φίλου της οικογένειας Jackson, και έχει εκτιμήσεις πωλήσεων μεταξύ 200.000 και 400.000 λίρες.

Ο Jackson πέθανε από καρδιακή ανακοπή το 2009, σε ηλικία 50 ετών, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της sold-out συναυλίας του στο Λονδίνο. Επίσης, στη δημοπρασία περιλαμβάνεται ένα σύνολο στίχων με κορνίζα από την κλασική επιτυχία του 1982, “Beat It”, που λέγεται ότι έχει γραφτεί από τον ίδιο τον Jackson. Αυτό αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 40.000 και 80.000 λίρες.

Εν τω μεταξύ, ο πρώτος ενισχυτής του Lennon, ένα vox του 1962, εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 100.000 έως 200.000 λίρες. Ένα φυλλάδιο Life with the Beatles υπογεγραμμένο από τους Fab Four αναμένεται να κοστίσει μεταξύ 10.000 και 20.000 λίρες.

Νωρίτερα φέτος, μια κιθάρα που χρησιμοποιούσε ο Lennon πιστεύεται ότι σημείωσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ως το μουσικό όργανο με τις υψηλότερες πωλήσεις που πουλήθηκε σε δημοπρασία στην ιστορία των αναμνηστικών των Beatles, μετά από μια νικηφόρα προσφορά 1,5 εκατομμυρίων λιρών. Η 12χορδη ακουστική Hootenanny, που χρησιμοποιήθηκε στην ηχογράφηση του άλμπουμ των Fab Four του 1965 και της ταινίας Help! , ανακαλύφθηκε σε μια σοφίτα, χωρίς να την έχει δει ή παίξει κανείς για περισσότερα από 50 χρόνια.

Ένα πολυφωνικό αναλογικό συνθεσάιζερ που χρησιμοποιήθηκε από τον αείμνηστο Prince υπολογίζεται από 50.000 έως 100.000 λίρες και μια υπογεγραμμένη κρεμ κιθάρα που χρησιμοποιήθηκε από τον Noel Gallagher στις πρώτες παραστάσεις των Oasis έχει ετικέτα από 25.000 έως 50.000 λίρες.

Ο Mark Hochman, ειδικός στη μουσική του Propstore, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε για τη μεγαλύτερη μουσική πώληση του Propstore μέχρι σήμερα, με πάνω από 350 εκπληκτικές παρτίδες, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικών κομματιών από τους Jimi Hendrix, John Lennon, Prince, Michael Jackson, Stormzy και πολλούς άλλους. Είμαστε ακόμα ιδιαίτερα περήφανοι που παρουσιάζουμε τη μεγαλύτερη συλλογή κιθάρων Oasis που κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά, δίνοντας στους θαυμαστές την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα κομμάτι της βρετανικής μουσικής ιστορίας».

Τα μουσικά αναμνηστικά θα πωληθούν στη δημοπρασία Propstore στις 15 Νοεμβρίου στο πλαίσιο μιας τετραήμερης εκδήλωσης, η οποία θα παρουσιάσει επίσης μια επιλογή από κινηματογραφικά και τηλεοπτικά αντικείμενα.

Πηγή: Independent

[mc4wp_form id="278"]