Τα μαθήματα αγωγής του πολίτη για μια νεαρή κάτοικο της Γιούτα ζωντάνεψαν ξαφνικά αφού έγιναν πραγματικότητα μερικά σχέδιά της με κραγιόνια για μια καλύτερη παιδική χαρά. Η μαμά της την έφερε στο δημαρχείο μαζί με τη ζωγραφιά της και επειδή είχε ήδη προϋπολογιστεί μια νέα παιδική χαρά, ακολούθησαν τελικά το παράδειγμα της 11χρονης καλλιτέχνιδας Rosili Olson.

Η Olson, τώρα 12 ετών, είχε κάνει τα σχέδια για μια παιδική χαρά που πίστευε ότι θα ήταν η καλύτερη για να παίξουν εκείνη και οι μικρότερες αδερφές της. «Η Rosili συνειδητοποίησε ότι η παιδική χαρά δίπλα στο σπίτι της ήταν κατάλληλη για ηλικίες 5-12 και δεν ήταν προσανατολισμένη στη μικρότερη αδερφή της», έγραψαν οι αξιωματούχοι της κομητείας Clearfield στη λεζάντα ενός βίντεο στο Facebook που δείχνει τη διαδικασία δημιουργίας. «Αφού είδαμε την πρωτοβουλία και τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτή, ξέραμε ότι έπρεπε να πραγματοποιήσουμε το όνειρό της».

Η μητέρα της Olson τηλεφώνησε στο δημαρχείο και ρώτησε αν ήταν δυνατόν να κλείσει μια συνάντηση. Συμφώνησαν και σύντομα βρέθηκαν στο γραφείο του Eric Howes, επικεφαλής πάρκων και αναψυχής της πόλης, για να κάνουν το γήπεδο. «Υπήρχε προϋπολογισμός, αλλά δεν είχαμε λεπτομέρειες», είπε ο Howes στην τοπική εφημερίδα Standard-Examiner.

«Αφού είδαμε όλη την προσπάθεια που κατέβαλε σε όλα αυτά τα σχέδια, γνωρίζοντας ότι είχαμε ήδη παραγγείλει την παιδική χαρά για το πάρκο ακριβώς δίπλα στο σπίτι της, το επόμενο καλύτερο πράγμα που είχαμε να πούμε ήταν: Έχουμε μια παιδική χαρά στα σχέδια για τον επόμενο χρόνο», είπε, με τη δήλωση στο Facebook να προσθέτει ότι «εξετάσαμε πολλές εκδόσεις μέχρι να ελέγξουμε όλα τα κουτιά της και να βρούμε τα σωστά χρώματα».

Για τη διαδικασία συνεργασίας η μικρή Olson και ο Howes συναντήθηκαν τέσσερις ή πέντε φορές, μέχρι το κόψιμο της κορδέλας της 24ης Σεπτεμβρίου- τελετή κοπής στην οποία συμμετείχε φυσικά και η Olson.

Πηγή: Good News Network

[mc4wp_form id="278"]