Η Σίσι Χιούστον, διάσημη τραγουδίστρια των γκόσπελ και μητέρα της Γουίτνεϊ Χιούστον, πέθανε το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 91 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

Η Χιούστον, βραβευμένη με δύο βραβεία Grammy, πέθανε στο σπίτι της στο Νιου Τζέρσεϊ ενώ βρισκόταν σε νοσοκομεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, δήλωσε η νύφη της Πατ Χιούστον. «Οι καρδιές μας είναι γεμάτες πόνο και θλίψη. Χάσαμε τον μητριάρχη της οικογένειάς μας», είπε, προσθέτοντας ότι η πεθερά της ήταν μια «δυνατή και πανύψηλη φιγούρα» στη ζωή της οικογένειας.

Η Χιούστον απόλαυσε μια επιτυχημένη καριέρα δεκαετιών στο τραγούδι, όπου έπαιξε δίπλα σε σούπερ σταρ όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ και η Αρίθα Φράνκλιν. Γεννημένη στο Νιου Τζέρσεϊ το 1933, η Χιούστον ήταν το μικρότερο από τα οκτώ παιδιά. Άρχισε να τραγουδά σε νεαρή ηλικία αφού δημιούργησε μια ομάδα γκόσπελ με τα αδέρφια της. Στη δεκαετία του 1960, σχημάτισε το R&B συγκρότημα Sweet Inspirations, το οποίο τραγούδησε για μεγάλα ονόματα όπως οι Otis Redding, Dusty Springfield και Dionne Warwick. Έπαιξαν επίσης στο επιτυχημένο τραγούδι του Van Morrison, Brown Eyed Girl. Αφού βρήκε επιτυχία με τους Sweet Inspirations, η Χιούστον ξεκίνησε μια σόλο καριέρα, όπου τραγούδησε με καλλιτέχνες όπως οι Chaka Khan, Jimi Hendrix, Beyonce, Paul Simon και η αείμνηστη κόρη της Whitney Houston, η οποία πέθανε το 2012 σε ηλικία 48 ετών.

Η Χιούστον κέρδισε ένα βραβείο Grammy για το παραδοσιακό soul gospel άλμπουμ Face to Face το 1997, και ξανά την επόμενη χρονιά για το άλμπουμ της He Leadeth Me.

Έγραψε επίσης τρία βιβλία, συμπεριλαμβανομένου ενός στη μνήμη της κόρης της, με τίτλο “Memoring Whitney: A Mother’s Story of Life”, “Loss” και “The Night The Music Stopped” . Σε ηλικία 80 ετών, ο Χιούστον τραγούδησε για άλλη μια φορά με την Αρίθα Φράνκλιν κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο The Late Show με τον Ντέιβιντ Λέτερμαν, όπου ερμήνευσαν μια διασκευή της Adele Rolling in the Deep.

Η νύφη της, Πατ, είπε ότι «η για επτά και πλέον δεκαετίες καριέρα της Χιούστον στη μουσική και την ψυχαγωγία θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της καρδιάς μας». Πρόσθεσε ότι η οικογένεια είναι «ευλογημένη και ευγνώμων που ο Θεός της επέτρεψε να περάσει τόσα χρόνια μαζί μας». «Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη, δίπλα στην κόρη της, τη Whitney και την εγγονή της Bobbi Kristina και άλλα αγαπημένα μέλη της οικογένειας».

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]