Η λογοτεχνία LGBTQ+ επιδιώκει να επεκτείνει την παρουσία της για να προωθήσει τη σεξουαλική και δημιουργική ελευθερία στην πρώτη έκδοση του Λογοτεχνικού Φεστιβάλ LGBTQ+Ñ, που πραγματοποιείται στο Λος Άντζελες. Σε αυτήν την εκδήλωση, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Θερβάντες του Λος Άντζελες, συμμετέχουν συγγραφείς όπως οι Myriam Gurba Serrano, Boris Izaguirre, Nando López, María Mínguez Árias και Felipe Restrepo Pombo, οι οποίοι εξερευνούν τη σύγχρονη queer λογοτεχνία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Ο Luisgé Martín, διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες του Λος Άντζελες, τόνισε ότι «το κίνημα LGBTI και ο φεμινισμός ήταν αυτοί που έφεραν επανάσταση στις κοινωνίες στις οποίες ζούμε τις τελευταίες πέντε ή έξι δεκαετίες κι έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας τον άλλον».

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πάνελ ανάλυσης λογοτεχνίας, εκθέσεις φωτογραφίας, ταινίες μικρού μήκους και στρογγυλά τραπέζια. Τα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν τα ισπανικά ως «γλώσσα για τους άνδρες», τη λογοτεχνία ταμπού και την προβολή των συγγραφέων από τη συλλογικότητα LGTBIQ+. Οι δραστηριότητες του φεστιβάλ πραγματοποιούνται σε πολλούς χώρους.

Στο Instituto Cervantes στο Λος Άντζελες, προβλήθηκαν ταινίες μικρού μήκους την 1η Οκτωβρίου και στις 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες από τις 11:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ.

Ο Nando López, μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, συμμετέχει σε πολλά πάνελ που αφορούν θέματα όπως η λογοτεχνία, ο πολιτισμός, η προβολή και η κοινωνική δέσμευση. Ο López είναι συγγραφέας των μυθιστορημάτων «The Age of Wrath» και «The Chosen Ones» και έχει βραβευτεί με βραβεία όπως το Gran Angular και το Arcoíris.

Πηγή / Φωτογραφία: El Espectador

[mc4wp_form id="278"]