Στην τελετή έναρξης στις 3 Οκτωβρίου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης (3 – 13 Οκτωβρίου) πρόβαλε το συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ The Order του Justin Kurzel. Στην ταινία, ο Jude Law υποδύεται έναν πράκτορα του FBI που εξαρθρώνει έναν ακροδεξιό τρομοκρατικό πυρήνα. Ο σταρ του Χόλιγουντ και ο σκηνοθέτης Justin Kurzel παρουσίασαν την ταινία αυτοπροσώπως και ο Jude Law έλαβε ένα βραβείο Golden Eye για την αξιοσημείωτη ερμηνεία και την καριέρα του.

Ο Jude Law έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς και ευέλικτους ηθοποιούς της γενιάς του. Με τη χαρισματική του παρουσία προσδίδει απαράμιλλο βάθος και ένταση στους ρόλους του. Ο Law έχει συνεργαστεί με διάσημους σκηνοθέτες όπως ο Steven Spielberg, ο Martin Scorsese, ο Sam Mendes, η Sally Potter, ο Wong Kar-Wai, ο Terry Gilliam, ο David Cronenberg, ο Brady Corbett, ο Antony Minghella, ο Paolo Sorrentino, ο Ron Howard και ο Wes Anderson, και έχει προσφέρει εξαιρετικές ερμηνείες σε κλασικά έργα όπως το The Talented Mr. Ripley (1999), Cold Mountain (2003), Sherlock Holmes (2009), The Grand Budapest Hotel (2014), The Young Pope (2016), The Nest (2020) και Firebrand (2023). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων ένα BAFTA, και έχει προταθεί δύο φορές για Όσκαρ.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης είναι ενθουσιασμένο για την φετινή τελετή έναρξης με το έντονο θρίλερ του διάσημου σκηνοθέτη Justin Kurzel, ο οποίος είναι γνωστός για τον ατρόμητο χειρισμό αμφιλεγόμενων θεμάτων. Ως πρωταγωνιστής και παραγωγός, με την εταιρεία του Riff Raff, ο Jude Law κουβαλά την ταινία με τη σαγηνευτική παρουσία του στην οθόνη.

Η ταινία τοποθετείται το 1983 και ρίχνει φως στη δραστηριότητα ακροδεξιών κύκλων στις ΗΠΑ – ένα θέμα που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το ZFF απένειμε στον Law το Golden Eye τη βραδιά έναρξης στις 3 Οκτωβρίου – παρουσία της ομοσπονδιακής συμβούλου Elisabeth Baume-Schneider και της δημάρχου της Ζυρίχης Corine Mauch. «Ο Jude Law είναι ένας απόλυτος ονειρεμένος καλεσμένος», λέει ο Christian Jungen, Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης. «Δεν είναι μόνο ο πρωταγωνιστής στο θρίλερ The Order, που μας μεταφέρει σ’ εκείνη την εποχή με το χάρισμά του, αλλά και ο παραγωγός. Αν και η ταινία διαδραματίζεται το 1983, περιστρέφεται γύρω από τις μηχανορραφίες των δεξιών εξτρεμιστικών κύκλων στις ΗΠΑ και ως εκ τούτου είναι άκρως επίκαιρη. Το βραβείο του αφορά την καριέρα του και την εξαιρετική ερμηνεία σε αυτήν την ταινία – που ήταν και το τέλειο προοίμιο για μια λαμπερή και σημαντική επετειακή έκδοση, μιας και φέτος το φεστιβάλ κλείνει 20 χρόνια».

Ο Jude Law εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ευκαιρία να παρουσιάσει το The Order στο ZFF: «Ευχαριστώ το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης για την πρόσκληση της ταινίας μας να ανοίξει το φεστιβάλ, είναι προνόμιο που συμμετείχαμε με τον Justin στην παρουσίαση αυτής της ιστορίας στο κοινό η συνάφεια της οποίας μιλάει από μόνη της. Είμαι απίστευτα περήφανος για την ταινία και ολόκληρη την ομάδα. Το να λάβεις το Golden Eye Award του φεστιβάλ είναι τιμή».

Ο σκηνοθέτης Justin Kurzel έκανε επίσης το σχόλιο του: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που το The Order ανοίγει ένα τόσο διάσημο φεστιβάλ. Είναι μεγάλη τιμή».

Η βράβευση έρχεται μετά από τη viral εμφάνιση του Jude Law στην εκπομπή “The Late Show”, όπου όταν ρωτήθηκε ποιο θεωρεί πως ειναι το πιο επικίνδυνο ζώο, απάντησε με διαύγεια «Ο φασίστας Homo Sapiens», με αποτέλεσμα να ενθουσιάσει το κοινό. Ο Stephen Colbert συνέχισε προσθέτοντας: «Δυστυχώς, δεν ανήκουν πλέον στα είδη προς εξαφάνιση. Έχουν ανακάμψει στ’ αλήθεια». Γι’ αυτό και ταινίες σαν το The Order, είναι πολύ σημαντικές, ώστε να μην ξεχνάμε ποτέ.

Πηγή: Zurich Film Festival

[mc4wp_form id="278"]