Ο Daniel Day-Lewis επιστρέφει στην υποκριτική και ο ενθουσιασμός του απανταχού κοινού είναι μεγάλος.

Η ταινία αποτελεί το ντεμπούτο του σκηνοθέτη Ronan Day-Lewis, γιο του 3 φορές βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού. Πατέρας και γιος έγραψαν το σενάριο που εξερευνά τις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ πατέρων, γιων και αδελφών και τη δυναμική των οικογενειακών δεσμών. Η τελευταία φορά που ο Day-Lewis βρέθηκε στη μεγάλη οθόνη ήταν στην ταινία Phantom Thread του Paul Thomas Anderson το 2017.

Ο Daniel Day-Lewis θα πρωταγωνιστήσει με τους Sean Bean, Samantha Morton, Samuel Bottomley και Safia Oakley-Green. Ο Ben Fordesman (Love Lies Bleeding) είναι ο διευθυντής φωτογραφίας, η Jane Petrie (The Crown) είναι η σχεδιάστρια κοστουμιών και ο Chris Oddy (Zone of Interest) είναι ο σχεδιαστής παραγωγής.

Ο πρόεδρος της Focus Features, Peter Kujawski δήλωσε: «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με έναν λαμπρό εικαστικό καλλιτέχνη όπως είναι ο Ronan Day-Lewis στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία μαζί με τον Daniel Day-Lewis ως δημιουργικό συνεργάτη του. Έχουν γράψει ένα πραγματικά εξαιρετικό σενάριο και ανυπομονούμε να φέρουμε το κοινό τους όραμα στο κοινό σε συνεργασία με την ομάδα της Plan B».

Ο Ronan Day-Lewis είναι ένας καταξιωμένος ζωγράφος και σκηνοθέτης του οποίου το έργο έχει εμφανιστεί ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη του διεθνής ατομική έκθεση εγκαινιάζεται στις 2 Οκτωβρίου στο Χονγκ Κονγκ, με επιπλέον επερχόμενες εκθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Η Universal Pictures International θα διανείμει την ταινία στο εξωτερικό για τη Focus Features.

Ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ φαίνεται ότι εντοπίστηκε από παπαράτσι τηςς βρετανική Daily Mail στα γυρίσματα μιας νέας βρετανικής ταινίας με τον Sean Bean.

Το ταμπλόιντ λέει ότι το κρυφό έργο ονομάζεται Avelyne, αν και δεν υπάρχει κανένα σημάδι της ταινίας στο διαδίκτυο. Ο Day-Lewis, με μουστάκι, πίσω από το τιμόνι, φαίνεται να οδηγεί μια μοτοσικλέτα με τον Bean κατά τη διάρκεια, όπως λέει η Mail, των γυρισμάτων μιας σκηνής. Η Mail αναφέρει ότι τα γυρίσματα γίνονται στο Μάντσεστερ και ότι ένα πολυάσχολο συνεργείο ήταν παρόν σε αυτό που περιγράφεται «γεμάτη σκηνή δράσης». Πιθανότατα να είναι απλά μια guest εμφάνιση ή μια χάρη σε έναν φίλο και όχι μια πλήρης επιστροφή. Οι εκπρόσωποι του Bean και οι πρώην εκπρόσωποι του Day-Lewis δεν ήταν διαθέσιμοι για σχολιασμό.

Ο Day-Lewis παράτησε την υποκριτική το 2017, κάνοντας μια εντυπωσιακή έξοδο. Σε ένα μήνυμα μέσω του δημοσιολόγου Leslee Dart είπε τότε: «Ο Daniel Day-Lewis δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός. Είναι πολύ ευγνώμων σε όλους τους συνεργάτες και το κοινό του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι μια ιδιωτική απόφαση και ούτε ο ίδιος ούτε οι εκπρόσωποί του θα κάνουν περαιτέρω σχόλια για αυτό το θέμα».

Ο ηθοποιός έχει κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού για τις ταινίες Lincoln (2012), There Will Be Blood (2007) και My Left Foot (1990). Ήταν επίσης υποψήφιος για τα Phantom Thread (2017), Gangs Of New York (2002) και In the Name Of The Father (1993). Η καριέρα του εκτείνεται μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και περιλαμβάνει επίσης πρωταγωνιστικούς ρόλους στα Nine (2009), The Ballad Of Jack And Rose (2005), The Crucible (1996) και The Last Of The Mohicans (1992).

Ο ηθοποιός κρατούσε πάντα χαμηλό προφίλ και απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας. Σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, συμμετείχε σε μια εκδήλωση για το Killers Of The Flower Moon του Martin Scorsese τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Ο σκηνοθέτης τότε είχε αστειευτεί λέγοντας ότι ήλπιζε να πείσει τον ηθοποιό να βγει από τη σύνταξη για να κάνει μια ακόμη ταινία.

Πηγή: Deadline

[mc4wp_form id="278"]