Η υποψήφια για Όσκαρ τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Björk παρουσίασε, πριν την επίσημη πρεμιέρα του, το μανιφέστο της από τη νέα της ταινία Cornucopia στο Climate Week.

Η 16 φορές υποψήφια για Grammy και βραβευμένη από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ηθοποιός, είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια της ταινίας. Η συναυλία των Cornucopia γυρίστηκε ζωντανά στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και απεικονίζει τον ακτιβισμό της τραγουδίστριας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Πιο πρόσφατα, συνεργάστηκε με τη Rosalía σε ένα τραγούδι με τίτλο “Oral” και αφιέρωσε το 100% των εσόδων για τη χρηματοδότηση μιας σειράς νομικών ενεργειών με στόχο την καταπολέμηση της εντατικής αλιείας.

Το Level Forward μοιράστηκε τα νέα στο Soho House More to Talk About Residency. Το Cornucopia παράγεται από τις Snowstorm, S101, Level Forward και Foobar.

Η τραγουδίστρια είπε στο Deadline με τα δικά της λόγια και τον δικό της μοναδικό τρόπο τα εξής για το έργο:

«είναι έκτακτη ανάγκη
για να επιβιώσουμε ως είδος πρέπει να ορίσουμε την ουτοπία μας
η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα είναι μια σύγχρονη ουτοπία που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς
αλλά η υπέρβαση των περιβαλλοντικών μας προκλήσεων είναι ο μόνος τρόπος
μπορούμε να επιβιώσουμε
πρέπει να φανταστούμε κάτι που δεν υπάρχει χτισμένο σκόπιμα στο μέλλον
και απαιτεί χώρο για ελπίδα
να υφάνουμε μια μητριαρχική κεφαλή
ας φανταστούμε έναν κόσμο όπου η φύση και η τεχνολογία συνεργάζονται και φτιάχνουν ένα τραγούδι για τη μουσική μακέτα
στη συνέχεια να μπούμε σε αυτό
ας γράψουμε μουσική για τον προορισμό μας
στις μυθολογίες σε όλο τον κόσμο μετά από μια καταστροφή κάποιος αιχμαλωτίζει το πνεύμα με ένα φλάουτο και ξεκινά από την αρχή
λαξευμένο από την πρώτη πανίδα
φτάνουμε σε ένα νέο νησί με μεταλλαγμένα είδη άγνωστα υβρίδια πουλιών και φυτών
το παρελθόν μας είναι σε βρόχο, απενεργοποιήστε το
ας έχουμε σκοπό το φως
φανταστείτε ένα μέλλον μέσα σε αυτό»

Λεπτομέρειες για την κυκλοφορία του Cornucopia θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Το Level Forward είναι ένα μίνι στούντιο αφιερωμένο στη δημιουργία γενναίων ιστοριών, στην παραγωγή θαρραλέων συνομιλιών και στην προσπάθεια για διαρκή αντίκτυπο στην κοινωνία. Οι δουλειές τους περιλαμβάνουν τα Mountains, το υποψήφιο για Όσκαρ Red, White and Blue, The Year Between, Body Parts, The Big Payback, The Assistant, Holler, Rebel Hearts, Topside, You Resemble Me, On The Record και American Woman.

Στο Broadway και τα ζωντανά σόου περιλαμβάνονται τα επερχόμενα Romeo + Juliet, Suffs, How To Dance In Ohio, Parade, POTUS, Slave Play, What The Constitution Means To Me, Sanctuary City, Jagged Little Pill και Oklahoma!

Η Björk ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού το 2001, με το “I’ve Seen It All” για την ταινία μιούζικαλ Dancer in the Dark του Δανού Lars Von Trier. Πρωταγωνίστησε, έγραψε τα τραγούδια και κέρδισε τo Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών.

Πηγή: Deadline

[mc4wp_form id="278"]