Μια πολύ αγαπημένη γατούλα που πιστεύεται ότι είναι η γηραιότερη γάτα στον κόσμο πέθανε – σε ηλικία 33 ετών. Η Ρόζι, μια fluffy ταρταρούγα, πέθανε στον διάδρομο του σπιτιού της στο Νόριτς του Νόρφολκ αυτή την εβδομάδα έχοντας στο πλευρό της την περήφανη ιδιοκτήτριά της Λίλα Μπρίσετ, 73 ετών.

Γεννημένη το 1991, ήταν η ανεπίσημη κάτοχος του τίτλου της μεγαλύτερης σε ηλικία γάτας στον κόσμο, καθώς η σημερινή κάτοχος είναι μια 28χρονη γάτα που ονομάζεται Flossie από το Κεντ — γεννημένη το 1995.

Η Ρόζι έκλεισε τα 33 την 1η Ιουνίου φέτος και πέθανε σε ηλικία 152 ετών σε ανθρώπινα χρόνια. Η πληγωμένη Λίλα, η οποία υιοθέτησε τη Ρόζι όταν ήταν γατάκι, είπε: «Μου λείπει τόσο πολύ. Δεν ήταν πολύ καλά και μια μέρα μόλις μπήκε στο διάδρομο του σπιτιού, ξάπλωσε και πέθανε. Υπάρχουν πολλές αναμνήσεις όμως και είμαι χαρούμενη που τις περάσαμε μαζί». Η Ρόζι λάτρευε να τρώει και να κοιμάται και συχνά βρισκόταν να κοιμάται στο παράθυρο του σπιτιού της Λίλα καθώς έγινε γάτα εσωτερικού χώρου στα τελευταία της χρόνια.

Σύμφωνα με το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, η γηραιότερη εν ζωή γάτα που έχει καταγραφεί αυτή τη στιγμή είναι η Flossie, γεννημένη στις 29 Δεκεμβρίου 1995, όπως επιβεβαιώθηκε στο Όρπινγκτον του Λονδίνου, στις 10 Νοεμβρίου 2022.

Μια εκπρόσωπος από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ενθάρρυνε τη Λίλα να στείλει μια αίτηση για τη Ρόζι για να την επανεξετάσουν πέρυσι – αλλά δεν πρόλαβε. Η γηραιότερη γάτα που έχει ζήσει ποτέ είναι η Creme Puff από το Όστιν του Τέξας, η οποία γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1967 και έζησε μέχρι τις 6 Αυγούστου 2005 – 38 χρόνια δηλαδή και τρεις ημέρες.

Πηγή: New York Post

[mc4wp_form id="278"]