Το αρχικό συμβόλαιο για τους Beatles για να εμφανιστούν σε μια τότε καινούρια μουσική σκηνή στο Αμβούργο αναμένεται να φτάσει τα 30.000 ευρώ σε μια τιμητική δημοπρασία.

Ο ντράμερ Pete Best έπαιξε στην πρώτη θητεία του συγκροτήματος στο Star-Club από τις 13 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου 1962, μετά από προηγούμενα ταξίδια στην τότε πόλη της Δυτικής Γερμανίας για να εξελίξουν τη μουσική τους. Οι Beatles έπαιξαν τη βραδιά έναρξης του νέου κλαμπ που είχε χωρητικότητα 2.000 ατόμων. Όταν οι Beatles επέστρεψαν τον Νοέμβριο του 1962, ο Ringo Starr ήταν ο νέος ντράμερ αφού ο μάνατζέρ τους Brian Epstein απέλυσε τον Best τρεις μήνες νωρίτερα.

Το συμβόλαιο απασχόλησης καλλιτεχνών μεταξύ 1ης και 14ης Νοεμβρίου όριζε ότι οι Beatles θα εμφανίζονταν τρεις ώρες την ημέρα σε ξεχωριστά stints με μία ώρα διάλειμμα μετά από κάθε παράσταση. Το συγκρότημα συνέχισε να εμφανίζεται επτά ημέρες την εβδομάδα, με εβδομαδιαία πληρωμή 600 γερμανικών μάρκων σε κάθε μέλος του συγκροτήματος. Συνολικά, έπαιξαν για 42 ώρες και μοιράστηκαν επίσης έναν λογαριασμό με τον Little Richard. Το συμβόλαιο υπογράφηκε με μαύρο μελάνι από τον Epstein και με μαύρο στυλό με μύτη από τσόχα από τον ιδιοκτήτη του Star-Club Manfred Weissleder.

Είχαν άλλο ένα συμβόλαιο στο Star-Club από τις 18 Δεκεμβρίου έως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1962 πριν την επερχόμενη φήμη τους.

Το συμβόλαιο, από το κτήμα του Weissleder, θα πωληθεί σε μια ηλεκτρονική δημοπρασία αναμνηστικών Beatles που θα διαρκέσει από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου.

Πηγή: Daily Sabah

[mc4wp_form id="278"]