Η Lady Gaga ανακοίνωσε ένα συνοδευτικό άλμπουμ 13 τραγουδιών με αφορμή τη νέα της ταινία Joker: Folie à Deux. Η τραγουδίστρια και ηθοποιός είχε μοιραστεί τα νέα στα social media και τώρα μοιράστηκε και ότι το άλμπουμ, Harlequin, θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου. Η λίστα τραγουδιών για το άλμπουμ υποδηλώνει ότι διασκευές από την ταινία, όπως το Get Happy και το Oh, When the Saints, θα αναμιχθούν με νέο υλικό. Η Gaga είχε ήδη ανακοινώσει ότι το πρώτο τραγούδι από το έβδομο στούντιο άλμπουμ της θα κυκλοφορούσε επίσης τον Οκτώβριο. Το πλήρες άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο.

Στις ταινίες Joker, η Gaga υποδύεται τη Harleen Quinzel στο μουσικό σίκουελ του φαινομενικά επιτυχημένου θρίλερ της DC Joker μαζί με τον Joaquin Phoenix. «Έγραψα ένα βαλς για την ταινία», είπε πρόσφατα η Gaga στη Vogue. «Και είχα έναν ζωντανό πιανίστα, τον Alex Smith, τον οποίο ζήτησα να είναι μαζί μου για τις σκηνές μου. Υπάρχουν στιγμές στην ταινία όπου υποδύομαι μια ενήλικη γυναίκα που τραγουδάει σαν μικρό κορίτσι. Και κυκλοφορεί στον κόσμο με αυτό το είδος ανωριμότητας, που νόμιζα ότι ήταν ενδιαφέρον».

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας νωρίτερα αυτό το μήνα με ανάμεικτες κριτικές. Ο Peter Bradshaw του Guardian το χαρακτήρισε «αυστηρό, επίπονο και συχνά κουραστικό» σε σχέση με το πρωτότυπο, αλλά σημείωσε ότι ήταν μια «βελτίωση».

Η πρώτη ταινία Joker έχει κερδίσει δύο Όσκαρ και πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως στο box office μετά την κυκλοφορία στα τέλη του 2019. Άνοιξε στα 96 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η συνέχεια ακολουθεί με τους ειδικούς να προβλέπουν ένα ξεκίνημα 70 εκατομμυρίων δολαρίων. Η βαθμολογία στο Rotten Tomatoes είναι αυτή τη στιγμή στο 63% σε σύγκριση με το αρχικό 69%.

Η Gaga γνώρισε πρόσφατη επιτυχία με τον Bruno Mars στο ντουέτο Die With A Smile. Το τραγούδι βρίσκεται στην κορυφή του Billboard 200 στις ΗΠΑ τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Πήρε επίσης μέρος της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Η δεύτερη ταινία Joker: Folie à Deux σηματοδοτεί τον τελευταίο ρόλο της Gaga στη μεγάλη οθόνη μετά το A Star is Born και το House of Gucci. Έχει επίσης εμφανιστεί στο American Horror Story στη μικρή οθόνη.

Πηγή: The Guardian

[mc4wp_form id="278"]