Ακούμε ολοένα και περισσότερο για αυτά τα roller προσώπου. Πόσοι, όμως, ξέρουμε πραγματικά για αυτά; Έχουν πράγματι ευεργετικές ιδιότητες; Αλήθεια, πώς τα χρησιμοποιώ; Είναι απλά μία καινούρια μόδα;

Τι είναι το jade roller;

Το jade roller είναι ένα εργαλείο ομορφιάς για το πρόσωπο με στρογγυλά λεία πετρώματα στα δύο άκρα του. Το κυλινδρικό τμήμα του αποτελείται ως επί το πλείστον από κρυστάλλους, όπως ο νεφρίτης, ο ροζ χαλαζίας και ο αμέθυστος.Η πιό συνήθης χρήση του είναι για μασάζ στην περιοχή του προσώπου. Η μία μεριά του είναι μεγαλύτερη, καθώς προορίζεται για μεγαλύτερες επιφάνειες, όπως τα μάγουλα και το μέτωπο. Η άλλη είναι μικρότερη, για να καλύπτει περιοχές, όπως κάτω από τα μάτια, ανάμεσα στα φρύδια και ανάμεσα στη μύτη και το στόμα.

Ιστορική αναδρομή

Φαίνεται πως το νέο αυτό trend δεν είναι καθόλου…νέο. Δεν έχει εξακριβωθεί πότε ξεκίνησε να χρησιμοποιείται. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις, που θέλουν το jade roller να χρησιμοποιείται ήδη από τον 7ο αιώνα. Στην Κίνα αλλά και την Ινδία, χρησιμοποιούνταν τόσο για την περιποίηση του δέρματος όσο και για ιατρικές πρακτικές. Το χρησιμοποιούσαν για να τονώσουν την κυκλοφορία του αίματος αλλά και για την καλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος.

Οφέλη

Ο λόγος για τον οποίο το Jade Roller έχει επανέλθει τόσο δυναμικά στα trends περιποίησης είναι τα ποικίλα οφέλη, που έχει για το δέρμα. Πρόκειται για μία πολύ απλή πρακτική, που χαρίζει την πιο ανακουφιστική αίσθηση. Χρησιμοποιούμε λοιπόν το jade roller γιατί:

Ενεργοποιεί και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος
Αποσυμφορίζει και μειώνει το πρήξιμο
Συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών και την αποστράγγιση των λεμφαδένων
Συμβάλλει στην τόνωση των μυών του προσώπου
Ανακουφίζει από συμπτώματα στρες, έντασης και πονοκεφάλου
Συσφίγγει τους πόρους
Συμβάλλει στην επαρκή οξυγόνωση του δέρματος και των ιστών
Βοηθά τα προιόντα περιποίησης να διεισδύουν βαθύτερα, ώστε να «δουλέψουν» καλύτερα

Όλα τα παραπάνω έχουν μία σειρά από θετικά αποτελέσματα. Οι φλεγμονές μειώνονται, οι μαύροι κύκλοι ξεκινούν να εξασθενούν, το δέρμα διεγείρεται και αναζωογονείται.

Πώς το χρησιμοποιώ

Γενικά, οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις είναι είτε ανοδικές είτε από το κέντρο της περιοχής προς τα έξω. Εφάρμοσε στο πρόσωπο ένα ενυδατικό έλαιο ή το serum που χρησιμοποιείς. Ξεκινώντας από το κέντρο του μετώπου με τη μεγάλη πλευρά του jade roller με μεσαία πίεση, κάνε ανοδικές κινήσεις. Επανάλαβε έξι φορές και μετακινήσου στην αριστερή και κατόπιν στη δεξιά πλευρά του μετώπου.

Στο σημείο κάτω από τα μάτια με το μικρό άκρο του jade roller με ήπια πίεση ξεκίνα την κύλιση από το εσωτερικό το ματιού προς την έξω γωνία. Κάνε την κίνηση δέκα φορές και επανάλαβε στο άλλο σου μάτι. Στη συνέχεια, μετακινήσου στο σαγόνι. Με τη μεγάλη πλευρά του jade roller, κύλισέ το προς τα αυτιά διασχίζοντας τα μάγουλα ασκώντας μέτρια πίεση. Πέντε επαναλήψεις στο σημείο είναι αρκετές, ώστε να μεταβείς στην υπόλοιπη περιοχή του μάγουλου. Κάνε το ίδιο στην αντίθετη πλευρά. Τελείωσε τη διαδικασία στη γνάθο. Με αρκετή πίεση κάνε κινήσεις τύπου «μπρος-πίσω».

Extra tips

Η διαδικασία απογειώνεται αν έχει προηγηθεί ένας βαθύς καθαρισμός, ώστε να απομακρυνθούν νεκρά κύτταρα. Αυτό θα ενισχύσει τη βαθύτερη διείσδυση των προιόντων περιποίησής σου. Μπορείς, επίσης, να έχεις τοποθετήσει το jade roller στο ψυγείο πριν το χρησιμοποιήσεις. Η αίσθηση είναι μοναδική.

Oι πολύτιμες πέτρες που χρησιμοποιούνται στα jade rollers πιστεύεται ότι φέρουν μία σημαντική ενέργεια από τα βάθη της γης, με την οποία «ποτίζουν» την επιδερμίδα μας, συμβάλλοντας, μέσα σε όλα, στην εξισσορόπηση της ενέργειας του οργανισμού μας.

Πηγή: ofarmakopoiosmou

[mc4wp_form id="278"]