Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη, η πρώην Πρώτη Κυρία Melania Trump υπερασπίστηκε την ιστορία της και τη γυμνή παρουσία της στον χώρο του μόντελινγκ συγκρίνοντάς την με πολλούς κλασικούς πίνακες και γλυπτά, συμπεριλαμβανομένου του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου.

Στο βίντεο των 45 δευτερολέπτων, η Trump μιλάει με φωνή ρωτώντας: «Δεν είμαστε πλέον σε θέση να εκτιμήσουμε την ομορφιά του ανθρώπινου σώματος;» «Σε όλη την ιστορία, οι κορυφαίοι καλλιτέχνες έχουν σεβαστεί το ανθρώπινο σχήμα, προκαλώντας βαθιά συναισθήματα και θαυμασμό», συνεχίζει. «Θα πρέπει να τιμούμε το σώμα μας και να αγκαλιάσουμε τη διαχρονική παράδοση της χρήσης της τέχνης ως ισχυρού μέσου αυτοέκφρασης».

Εικόνες του David, της Lady Godiva του John Collier (1897), ένας πίνακας από τη σειρά “Bathers” του Paul Cézanne και άλλα έργα εμφανίζονται στο βάθος καθώς η Trump μιλάει. Ενώ, στο βίντεο, η Trump αναφέρεται στον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης σχετικά με το γυμνό στο μόντελινγκ, δεν είναι σαφές τι ακριβώς προκάλεσε το βίντεο.

Η καριέρα της στο μόντελινγκ ήταν για λίγο ένα θέμα κατά τη διάρκεια μιας καμπάνιας του 2016, κατά του Trump, όμως υπέρ του Ted Cruz, που κυκλοφόρησε μια διαφήμιση με μια εικόνα της μελλοντικής Πρώτης Κυρίας από ένα διαφημιστικό γύρισμα. Την ίδια περίπου εποχή, η New York Post δημοσίευσε μια ιστορία που αποκαλύπτει τη γυμνή της δουλειά στο μόντελινγκ από το 1996 στο γαλλικό περιοδικό Max. Το 1999, πόζαρε γυμνή για το βρετανικό GQ στο ιδιωτικό τζετ του Donald Trump.

Σε μια ιστορία για το ABC από το 2016 με τίτλο «Η γυμνή αλήθεια για τη Melania από τον άνθρωπο που την διέλυσε», ο φωτογράφος Antoine Verglas είπε για το εξώφυλλο του Ιανουαρίου 2000, «Δεν υπάρχει τίποτα πορνογραφικό σε μια τέτοια εικόνα. Είναι μια υπέροχη εικόνα της».

Τέτοιου είδους εικόνες της Trump δεν εμφανίστηκαν κατά τις τρέχουσες εκλογές, ούτε κατά την εκστρατεία του 2020. Ωστόσο, πρόκειται να κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματα της στις 8 Οκτωβρίου και το βίντεο φαίνεται να είναι μέρος μιας σειράς που προορίζεται να προωθήσει το βιβλίο, σύμφωνα με τους New York Times.

Πηγή: ARTnews

[mc4wp_form id="278"]