Σε μια σημαντική στιγμή, τόσο για τη μουσική όσο και για την εξερεύνηση του διαστήματος, η μηχανικός της SpaceX και αστροναύτης, Sarah Gillis, πραγματοποίησε την πρώτη παράσταση βιολιού από το διάστημα.

Αναλυτικότερα, στις 13 Σεπτεμβρίου, στο διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX, η Gillis έπαιξε το «Rey’s Theme» από το Star Wars: The Force Awakens. Η παράσταση μεταδόθηκε στη Γη, μέσω του δορυφορικού δικτύου Starlink της SpaceX. Η εκδήλωση αυτή ήταν μέρος της πενθήμερης αποστολής του προγράμματος Polaris, συμβολίζοντας τη συγχώνευση της τέχνης, της επιστήμης και της παγκόσμιας σύνδεσης.

Το βίντεο, με τίτλο Harmony of Resilience, κοινοποιήθηκε αρχικά στο X (πρώην Twitter) από τον επίσημο λογαριασμό του προγράμματος Polaris. Αυτό δείχνει την Gillis να ερμηνεύει το σόλο του βιολιού στο διάστημα, συνοδευόμενο από πλάνα από ορχήστρες, που παίζουν σε στούντιο κι άλλα μέρη. Στην εισαγωγή της, η Gillis τόνισε το πνεύμα ενότητας και ανθεκτικότητας, που θέλει να προωθήσει η αποστολή, αφιερώνοντας την παράσταση στα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία να μοιραστεί μια ξεχωριστή μουσική στιγμή, ενώ βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, τονίζοντας τη σημασία της παράστασης ως σύμβολο της παγκόσμιας συνεργασίας.

Αυτό το μουσικό επίτευγμα ήρθε μόλις μία ημέρα αφότου η Gillis κι ένας άλλος αστροναύτης του Polaris Dawn ολοκλήρωσαν έναν ιστορικό διαστημικό περίπατο διάρκειας 106 λεπτών, σηματοδοτώντας την πρώτη extravehicular δραστηριότητα (EVA). Καθόλη τη διάρκεια της αποστολής, το πλήρωμα διεξήγαγε μια σειρά επιστημονικών πειραμάτων με στόχο την κατανόηση του τρόπου, με τον οποίο η διαστημική πτήση επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα, συνεισφέροντας πολύτιμα δεδομένα στον τομέα της διαστημικής ιατρικής.

[mc4wp_form id="278"]