Μουσικοί διαφορετικών ηλικιών και επαρχιών του Santander συγκεντρώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στην επαρχιακή γέφυρα Alejandro Galvis Ramírez για να σπάσουν ένα ρεκόρ Γκίνες: αυτό του μεγαλύτερου αριθμού tiplista και requintista που παίζουν ταυτόχρονα κολομβιανά τραγούδια.

Η ιδέα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Bucaramanga, Jaime Andrés Beltrán, ήταν «να διασωθεί ένα από τα πιο σημαντικά όργανα στην περιοχή. Με τον Κυβερνήτη θέλαμε να φέρουμε τα περίχωρα στη Bucaramanga. Το tiple (μουσικό όργανο) είναι από το Santander. Πριν από 500 χρόνια έφτασε στα εδάφη μας, και παρόλο που πολλές πόλεις το αμφισβήτησαν, προέρχεται από το Santander».

Συνολικά ήταν 700 μουσικοί από πέντε έως 80 ετών, που ερμήνευσαν το τραγούδι “Pueblito Viejo”, του μουσικού των Socorro José A. Morales, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον συνθέτη, αλλά και να εξάρουν τη σημασία αυτού του οργάνου της περιοχής καταγωγής τους, γι’ αυτό και περισσότεροι από τους 500 μουσικούς που συμμετείχαν προέρχονταν από το εξωτερικό της Bucaramanga. «Είμαστε περήφανοι για τον τίτλο, γι’ αυτό θέλαμε να συμμετάσχουμε σε αυτή την εκδήλωση. Θέλαμε να τραβήξουμε την προσοχή με αυτό το γεγονός, ειδικά σε πολλές περιοχές του Santander, όπου η τυπική μουσική δέχεται υποβιβασμό από άλλα είδη, όπως το reggaeton. Είναι όμορφο να βλέπεις παιδιά ηλικίας 5 ετών να παίζουν tiple με τόση αγάπη», δήλωσε ο κυβερνήτης Juvenal Díaz.

Το ρεκόρ καταρρίφθηκε στο πλαίσιο της 75ης διοργάνωσης της Έκθεσης Bonita στην Bucaramanga. Η ομάδα των μουσικών έπαιξε τρία τραγούδια και διευθύνθηκε από τον μαέστρο από την Piedecuesta, Robert Martínez, διευθυντή του Santander Symphonic Band. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του κοινού, γι’ αυτό μεταδόθηκε ζωντανά από την περιφερειακή τηλεόραση και τα δίκτυα τοπικής διοίκησης.

Πηγή: El Espectador

[mc4wp_form id="278"]