Το “Young Stalin”, η βιογραφία του Simon Sebag Montefiore που εξιστορεί τη ζωή του Ιωσήφ Στάλιν ως γκάνγκστερ που ληστεύει τράπεζες στην προεπαναστατική Ρωσία, διασκευάζεται με σκοπό να γίνει ταινία.

Η παραγωγή της ταινίας γίνεται από τους Archil Gelovani και Sergey Yahontov, με έδρα τη Γεωργία, της εταιρείας Independent Film Project (IFP), που επιτέλεσαν παραγωγοί του πρόσφατου βραβευμένου με ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής της Βενετίας “April”, μαζί με τον Sam Taylor του Film and Music Entertainment, με χρηματοδότηση από τον Len Blavatnik της Access Entertainment, που υποστήριξε τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Jonathan Glazer “The Zone of Interest”.

Προορισμένο για παραγωγή το 2025/26, το “Young Stalin” θα αφηγηθεί την ιστορία του πώς ένας υποτιμημένος 20άρης “Soso” (ένα παρατσούκλι που του έδωσε η μητέρα του) οδήγησε μια ομάδα επαναστατών σε μια τεράστια ληστεία τράπεζας για να ληστέψουν την τράπεζα Imperial το 1907 στην Τιφλίδα και που στην πορεία έγινε ο άνθρωπος γνωστός σε όλους ως «Στάλιν». Όπως λέει η περιγραφή, αυτή ήταν «η Άγρια Ανατολή, αποτελούμενη από Κοζάκους, μπολσεβίκους πυροβολητές, τη μυστική αστυνομία του Τσάρου και πρωτοφασιστικές ταξιαρχίες».

Το “Young Stalin” είναι η νεότερη προσθήκη στην επερχόμενη κυκλοφορία μιας σειράς ταινιών για το IFP, το οποίο βρίσκεται επίσης σε μεταπαραγωγή στη συμπαραγωγή Ηνωμένου Βασιλείου/Πολωνίας/Γεωργίας του “Winter of the Crow”, με πρωταγωνιστές τον υποψήφιο για BAFTA και Όσκαρ Lesley Manville, Tom Burke και Zofia Wichłacz. Το θρίλερ του Ψυχρού Πολέμου διαδραματίζεται στο σουρεαλιστικό και κινηματογραφικό σκηνικό της Βαρσοβίας του 1981 και προέρχεται από τη βραβευμένη σκηνοθέτιδα Kasia Adamik.

Το IFP – το οποίο κέρδισε το Βραβείο Κινηματογράφου Werner Herzog το 2023 για το “Patient #1”, έχει διάφορα άλλα έργα σε μεταπαραγωγή, συμπεριλαμβανομένου ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο “Eduard” που αφορά τις τελευταίες ημέρες του πρώην προέδρου της Γεωργίας Eduard Shevardnadze στην εξουσία κατά τη διάρκεια της Επανάστασης των Ρόδων του 2003. Η ταινία αποτελείται από αποκλειστικά μη δημοσιευμένα αρχεία.

Πηγή: Variety

[mc4wp_form id="278"]