Η αγαπημένη όλων επιστρέφει. Η Νιγηριανή-Βρετανή τραγουδίστρια Sade πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο της τραγούδι μετά από περίπου έξι χρόνια και είναι αφιερωμένο στο τρανς παιδί της, Izaak Theo Adu.

Το τραγούδι είναι μέρος του Transa, και ανήκει σε μια νέα συλλογή άλμπουμ από την ακτιβιστική μουσική οργάνωση Red Hot. Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει μια ομάδα τρανς και μη δυαδικών καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Sam Smith, Hunter Schafer, Perfume Genius, Clairo και άλλων. Το άλμπουμ, σύμφωνα με την οργάνωση, αντιπροσωπεύει ένα «πνευματικό ταξίδι σε οκτώ κεφάλαια» και περιλαμβάνει 46 τραγούδια, που διαρκούν πάνω από τρεισήμισι ώρες.

Το τραγούδι της Sade, “Young Lion”, είναι αφιερωμένο στον Adu, ο οποίος είναι τρανς άνδρας. Αν και η Sade είναι γνωστή για το ότι κρατά ιδιωτική την προσωπική της ζωή, ο γιος της έχει δημοσιεύσει σχετικά με την υποστήριξή της στο παρελθόν. «Σε ευχαριστώ που έμεινες δίπλα μου αυτούς τους τελευταίους 6 μήνες μαμά», έγραψε ο Adu σε μια λεζάντα στο Instagram το 2019, μαζί με μια φωτογραφία με τη μητέρα του. «Σας ευχαριστώ που παλέψατε μαζί μου για να ολοκληρώσω τον άντρα που είμαι. Σας ευχαριστώ για την ενθάρρυνση σας όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, για την αγάπη που μου δίνετε. Η πιο αγνή καρδιά».

Ο Dust Reid, ο οποίος συνέταξε το άλμπουμ μαζί με την τρανς καλλιτέχνιδα και ακτιβίστρια Massima Bell, είπε ότι η Red Hot ήθελε ένα έργο «που να μιλάει για όλα τα δώρα που έχουν δώσει οι τρανς καλλιτέχνες στον κόσμο». «Ελπίζαμε να δημιουργήσουμε μια αφήγηση που τοποθετεί τους τρανς και τους μη δυαδικούς ανθρώπους ως ηγέτες στην κοινωνία μας στο βαθμό της βαθιάς εσωτερικής δουλειάς που κάνουν για να επιβεβαιώσουν ποιοι είναι στο σημερινό μας κλίμα», είπε ο Reid στο Variety. «Αισθανθήκαμε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουν όλοι. Είτε ταυτίζεστε ως τρανς είτε ως μη δυαδικό άτομο είτε με άλλο τρόπο, εάν αφιερώνατε χρόνο για να εξερευνήσετε το φύλο σας, να έρθετε σε επαφή με την πλευρά του εαυτού σας, ίσως να είχαμε ένα μέλλον προσανατολισμένο στις αξίες της κοινότητας, της συνεργασίας, της φροντίδας και της θεραπείας».

Η Red Hot είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία παραγωγής που συγκεντρώνει καλλιτέχνες για δημιουργικά έργα που αυξάνουν την ευαισθητοποίηση και τα χρήματα για τη δημόσια υγεία και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα από το 1989. Το πρώτο της έργο, Red Hot + Blue, παρουσίασε αξιόλογους καλλιτέχνες όπως τους U2 και τη Sinead Ο’ Connor να ερμηνεύει ξανά τα τραγούδια του συνθέτη Cole Porter για να συγκεντρώσει χρήματα για το ACT UP. Το 1996, παρήγαγε επίσης το άλμπουμ America Is Dying Slowly, ένα αρκτικόλεξο για το AIDS, το οποίο παρουσίαζε καλλιτέχνες χιπ χοπ να φτιάχνουν μουσική για τη συνεχιζόμενη κρίση του AIDS. Το άλμπουμ ήταν μια απάντηση στον θάνατο του Eazy-E, ενός από τους ιδρυτές του NWA, ο οποίος πέθανε από ασθένεια που σχετίζεται με το AIDS το 1995.

Με την κυκλοφορία αυτού του τραγουδιού, η Sade παραμένει μία από τις πολλές διασημότητες που υποστηρίζουν φανερά το τρανς παιδί τους, όπως οι Charlize Theron, Dwyane Wade και Gabrielle Union και η Cynthia Nixon.

Το Transa θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου.

Πηγή: Them

[mc4wp_form id="278"]