Περισσότερα από 250 αντικείμενα που ανήκαν στο παρελθόν στη Marilyn Monroe θα εκτεθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά.

H έκθεση “Marilyn – The Exhibition” θα παρουσιαστεί στο Λονδίνο τον Οκτώβριο και θα περιλαμβάνει ερωτικά γράμματα, σατέν ρόμπες και είδη μακιγιάζ της ηθοποιού. Προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του Ted Stampfer, ο οποίος κατέχει περισσότερα από 1.500 αντικείμενα που ανήκουν στη σταρ του Χόλιγουντ.

Τα κυριότερα σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν αντικείμενα από την εταιρεία παραγωγής της, αναμνηστικά από τα γυρίσματά της στο Λονδίνο και εικόνες από τη συνάντησή της με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Μερικά από τα πιο διάσημα ρούχα της θα είναι επίσης διαθέσιμα για προβολή, μεταφέροντας τους επισκέπτες από την καταγωγή της ως Norma Jeane Mortenson, μέχρι τη ζωή της ως θρυλική δημόσια προσωπικότητα. Μακιγιάζ, παπούτσια και είδη ομορφιάς θα αποτελούν επίσης μέρος της έκθεσης, όταν η συλλογή θα παρουσιαστεί στο Arches London Bridge στις 18 Οκτωβρίου.

Ο Stampfer, ο οποίος έχει την επιμέλεια της έκθεσης, δηλώνει «ευχαριστημένος» που η προσωπική του συλλογή θα εκτεθεί στο Λονδίνο. «Το 1962, μετά τον θάνατό της, τα αντικείμενά της αποθηκεύτηκαν και συντηρήθηκαν, σχεδόν σαν να ήταν σε χρονοκάψουλα, για περίπου τέσσερις δεκαετίες», πρόσθεσε. «Είναι υπέροχο να μπορούμε να μοιραζόμαστε αυτά τα μοναδικά κομμάτια που μπορούν να μας δώσουν μια πραγματική εικόνα της ζωής της, επιτρέποντάς μας σήμερα να έρθουμε πιο κοντά στην πραγματική Marilyn και την πραγματική της προσωπικότητα».

Παρά το γεγονός ότι πέθανε πριν από περισσότερα από 60 χρόνια, η Marilyn Monroe παραμένει μια τεράστια φιγούρα της ποπ κουλτούρας παγκοσμίως. Γνωστή για το ρόλο των κωμικών ξανθών χαρακτήρων, η Αμερικανίδα σταρ εμφανίστηκε σε δημοφιλείς ταινίες όπως το “As Young as You Feel” και το “Monkey Business”. Ήταν μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς του Χόλιγουντ για περισσότερο από μια δεκαετία, με τις ταινίες της να κερδίζουν περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια τις δεκαετίες του 1940 και του 1950.

Η Monroe ήταν το πρώτο άτομο που έγινε μοντέλο στο εξώφυλλο και του περιοδικού Playboy – καθιστώντας την ένα από τα πρώτα πραγματικά εμπορεύσιμα αστέρια. Η ιδιωτική της ζωή παρακολουθήθηκε στενά από τον Τύπο – συμπεριλαμβανομένων των τριών αποτυχημένων γάμων της με τους James Dougherty, Joe DiMaggio και Arthur Miller.

Πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο σπίτι της στο Λος Άντζελες σε ηλικία 36 ετών, με τον θάνατό της να θεωρείται πιθανή αυτοκτονία.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]