Ένας άνδρας που βρέθηκε παγωμένος σε μια σπηλιά της Πενσυλβάνια το 1977 αναγνωρίστηκε τελικά, κλείνοντας ένα μυστήριο σχεδόν 50 ετών.

Το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας Berks αναγνώρισε τα λείψανα του αγνοούμενου ως Nicholas Paul Grubb, 27 ετών, από το Fort Washington της Πενσυλβάνια. Παραδόξως, η προηγμένη τεχνολογία δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην αναγνώριση του “Pinnacle Man”, ένα παρατσούκλι εμπνευσμένο από την κορυφή στα Απαλάχια Όρη κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε ο Grubb. Αντίθετα, ο ιατροδικαστής της κομητείας Bergs, John Fieldibg, είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ότι ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας της Πολιτείας της Πενσυλβάνια ανακάλυψε τον χαμένο σύνδεσμο της ψυχρής υπόθεσης με τον παλιομοδίτικο τρόπο, σκάβοντας αρχεία.

Στις 16 Ιανουαρίου 1977, πεζοπόροι βρήκαν το παγωμένο σώμα ενός άνδρα σε μια σπηλιά ακριβώς κάτω από το Pinnacle, στο Albany Township, δήλωσε ο ιατροδικαστής της κομητείας Berks στη συνέντευξη Τύπου. Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση με βάση την εμφάνισή του, την ένδυσή του ή τα υπάρχοντά του, σύμφωνα με τον George Holmes, αναπληρωτή ιατροδικαστή της κομητείας Berks.

Η αιτία θανάτου, σύμφωνα με τον Holmes, προσδιορίστηκε ως υπερβολική δόση που προκλήθηκε από φάρμακα. Δεν υπήρχαν ενδείξεις τραύματος στο σώμα του Grubb που να υποδηλώνουν δολοφονία, είπε το ιατροδικαστικό γραφείο.

Οδοντιατρικά στοιχεία και δακτυλικά αποτυπώματα συλλέχθηκαν από το σώμα του άνδρα κατά τη διάρκεια της νεκροψίας του, σύμφωνα με τον Holmes, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα ήταν άστοχα.

Πέρασαν περισσότερα από 42 χρόνια πριν οι αρχές επανεξετάσουν την ψυχρή υπόθεση, σύμφωνα με το WFMZ που συνεργάζεται με το CNN, το οποίο ανέφερε ότι το σώμα του Grubb εκτάφηκε το 2019 μετά από οδοντιατρικά στοιχεία που τον συνδέουν με δύο περιπτώσεις αγνοουμένων στη Φλόριντα και το Ιλινόις.

Οι ιατροδικαστές της κομητείας Berks πραγματοποίησαν εξέταση το 2019, και λήφθηκαν δείγματα DNA για την ενημέρωση του αρχείου τους στο Εθνικό Σύστημα Αγνοουμένων και Αγνώστων Προσώπων ή NamUs. Ωστόσο, δεν ταίριαζαν με τις δύο περιπτώσεις αγνοουμένων, είπε το γραφείο του ιατροδικαστή.

Φτάνοντας στις αρχές του προηγούμενου μήνα, σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στην ψυχρή υπόθεση. Ο Ian Keck της Πολιτειακής Αστυνομίας της Πενσυλβάνια βρήκε την χαμένη κάρτα δακτυλικών αποτυπωμάτων από την αυτοψία του Grubb το 1977. Ο Keck υπέβαλε την κάρτα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο NamUs στις 12 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Holmes, και μέσα σε μια ώρα ένας ειδικός των δακτυλικών αποτυπωμάτων του FBI ταίριαξε τα δακτυλικά αποτυπώματα του Pinnacle Man με του Grubb.

Ένα από τα μέλη της οικογένειας του Grubb ειδοποιήθηκε από το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Berks, το οποίο επιβεβαίωσε την ταυτότητα του Grubb. Το μέλος της οικογένειας ζήτησε από το γραφείο να τοποθετήσει τα λείψανά του στο οικογενειακό οικόπεδο. «Αυτή η ταύτιση φέρνει μια πολυαναμενόμενη λύση στην οικογένειά του, η οποία έχει ενημερωθεί και εξέφρασε τη βαθιά εκτίμησή της για τις συλλογικές προσπάθειες που την κατέστησαν δυνατή. Είναι στιγμές σαν αυτές που μας υπενθυμίζουν τη σημασία της δουλειάς μας να δώσουμε απαντήσεις, να κλείσουμε υποθέσεις και να δώσουμε στους αγνώστους ένα όνομα και μια ιστορία», είπε ο Fielding.

Πηγή: CNN UK

[mc4wp_form id="278"]