Η έγκυος para – τοξοβόλος Jodie Grinham κέρδισε την συμπαίκτρια και υπερασπίστρια του χρυσού Phoebe Paterson Pine και κέρδισε το χάλκινο στο ατομικό σύνθετο γυναικών.

Το χάλκινο της Grinham στο Παρίσι είναι το πρώτο της ατομικό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς, αφού κέρδισε το ασημένιο στο σύνθετο ομαδικό στους Αγώνες του Ρίο το 2016. Έπειτα από δύο πόντους μετά τον τέταρτο γύρο, η Grinham του Haverfordwest, η οποία είναι 7 μηνών έγκυος, σημείωσε 29 στον πέμπτο και τελευταίο γύρο.

Ήταν ένα σύνολο που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει η Paterson Pine, η οποία σημείωσε 26 πόντους για να χάσει την ισοπαλία με 142-141.

«Είμαι πραγματικά περήφανη για τον εαυτό μου, είχα δυσκολίες και δεν ήταν εύκολο», είπε η 31χρονη Grinham, η οποία πέρασε αυτή την εβδομάδα «μέσα και έξω από το νοσοκομείο» στο Παρίσι. «Αλλά όσο είμαι υγιής και το μωρό μου είναι υγιές, ήξερα ότι μπορούσαμε να αγωνιστούμε. Ήξερα ότι αν ρίξω όσο καλύτερα μπορούσα, θα μπορούσα να επιστρέψω με ένα μετάλλιο. Το μωρό δεν έχει σταματήσει να κλωτσάει, είναι σχεδόν σαν το μωρό να ρωτάει τι συμβαίνει. Αλλά ήταν μια υπέροχη υπενθύμιση της στήριξης που έχω στην κοιλιά μου».

Η Grinham επιστρέφει στη δράση τη Δευτέρα στη μικτή ομάδα με τον Nathan MacQueen.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]