Ένας σκύλος φωτίζει τη ζωή των εργαζομένων σε κάδους περιμένοντας κάθε Παρασκευή να τους χαιρετήσει στην εβδομαδιαία συλλογή τους στο ανατολικό Belfast.

Τα βίντεο με το Golden Retriever Maddie ενός έτους να το χαϊδεύουν οι εργάτες όταν φτάνουν κάθε εβδομάδα για να παραλάβουν τους κάδους έχουν γίνει viral στα social media. Ένα βίντεο έχει λάβει περισσότερες από 10 εκατομμύρια προβολές στο Instagram, με σχόλια που άφησαν στο διαδίκτυο άνθρωποι που ζουν τόσο μακριά όσο η Βραζιλία και η Νότια Κορέα.

Μερικά σκυλιά δεν συμπαθούν τους ανθρώπους με στολές ή μπουφάν hi-vis, αλλά η Maddie τα λατρεύει. «Δεν είναι μόνο η ουρά της που την κουνάει, είναι όλο το αλήτικο ύφος της που εξαφανίζεται – απλά το λατρεύει», είπε η Katelin Fiddis, που έχει με την οικογένειά της τη Maddie. «Είναι ένα από αυτά τα σκυλιά… της αρέσει η προσοχή, της αρέσει να λέει «γεια» στους ανθρώπους».

Κάθε Παρασκευή, όταν η Maddie ακούει τον πρώτο μακρινό ήχο ενός φορτηγού που πλησιάζει, τρέχει προς την πόρτα του οικογενειακού σπιτιού ανυπόμονη να βγει έξω. Στη συνέχεια, κάθεται στην άκρη ενός υπερυψωμένου κήπου στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, κοντά στο σημείο όπου οι κάδοι βρίσκονται για να μαζευτούν. Το ύψος αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Belfast δεν χρειάζεται να σκύβουν για να τη χαϊδέψουν. Ένας από αυτούς, ο Marc Doran, είπε: «Έχουμε μερικά φιλικά σκυλιά να μας χαιρετούν αλλά όχι τόσο φιλικά όσο η Maddie. Είναι μοναδική στο είδος της».

Όταν ο Marc ξεκίνησε τον γύρο πέρυσι, ο συνάδελφός του Nathan Wilson του είπε αμέσως για το ενθουσιώδες καλωσόρισμα της Maddie και ότι το να περνάει λίγο χρόνο μαζί της είχε γίνει μέρος της δουλειάς. Καθώς χάιδευε το σκυλί σε έναν από τους τακτικούς του γύρους το πρωί της Παρασκευής, ο Nathan είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ιδιαίτερο από αυτό. Ανυπομονούμε γι’ αυτό κάθε μέρα. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός. Είναι απλά φωτεινή. Θα έμενα εδώ μέχρι τις πέντε η ώρα. δεν θα με ενοχλούσε. Νομίζω ότι αγαπά τους πάντες, αλλά νομίζω ότι εμείς της αρέσουμε λίγο περισσότερο».

Αυτό επιβεβαίωσε και η οικογένειά της. Οι γονείς Ian και Ruth, η κόρη Katelin και ο γιος Josh λατρεύουν το κατοικίδιό τους. Ο Josh εξεπλάγη με την έκρηξη αγάπης από όλο τον κόσμο στα social media, αφού δημιούργησε έναν λογαριασμό γι’ αυτή στο Instagram. Είπε: «Έφτιαξα το Instagram σαν κάτι ανόητο, μόνο και μόνο για να δείξω στους φίλους μου τη Maddie και μετά το ανέλαβε η Katelin και τα βίντεο που περιμένει και χαιρετάει τους άντρες του Δήμου έγιναν viral. Είναι συγκλονιστικό. Ποτέ δεν πίστευα ότι οι άνθρωποι θα ήθελαν να βλέπουν βίντεο ενός σκύλου».

«Δεν είναι η τέλεια σκυλίτσα… αλλά μπορείς να πεις ότι έχει μια καρδιά τεράστια… έχει γίνει σαν σκύλος θεραπείας για όλη τη γειτονιά».

Η Maddie γίνεται δύο ετών τον Σεπτέμβριο, αλλά, εκείνη, κάθε Παρασκευή πρωί αισθάνεται σα να έχει γενέθλια όταν ακούει τον ήχο του φορτηγού που φτάνει.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]