Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Leo Favier, χαρακτηρίζεται ως το «πρώτο ντοκιμαντέρ που επικεντρώνεται στη βαθιά σύνδεση του Hayao Miyazaki με τη φύση και τα περιβαλλοντικά θέματα που εκφράζονται μέσω των ταινιών του».

Η επίσημη σύνοψη λέει: Μέσα από εμβληματικούς χαρακτήρες όπως ο Totoro και η Princess Mononoke, οι ταινίες του Miyazaki αντικατοπτρίζουν τις βαθιές ανησυχίες του για τον κόσμο, συχνά αυτοβιογραφικές και απηχούν τις ανατροπές του 20ου αιώνα. Το Miyazaki, Spirit of Nature, εμπλουτισμένο με εξαιρετικά αποσπάσματα ταινιών και γνώσεις από φωνές όπως του γιου του και σκηνοθέτη Goro Miyazaki, του παραγωγού του Toshio Suzuki και του φιλοσόφου Timothy Morton, αποκαλύπτει το βαθύ οικολογικό έργο του Miyazaki που αμφισβητεί τη σχέση μας με τον φυσικό κόσμο και τα ζωντανά πλάσματα. Η ταινία γράφτηκε από τους Favier και Léo Brachet. Παραγωγοί είναι οι Les Bons Clients (Loïc Bouchet, Thibaut Camurat), ARTE France Tag Film (Christian Popp), Emi Gueydan-Hiraoka. Στο βασικό καστ συμμετέχουν οι Toshio Suzuki, Goro Miyazaki, Hiromasa Yonebayashi, Philippe Descola, Timothy Morton, Susan Napier, Shin-Ichi Fukuoka και Seiji Kanoh — που όλοι εμφανίζονται ως εαυτοί τους.

Συζητώντας το όραμά του για τη φωτογραφία, ο Favier είπε: «Με τον Miyazaki, το Spirit of Nature θέλω, από τη μια πλευρά, να πω την ιστορία της ζωής του. Η ταινία μοιάζει με ένα μεγάλο ταξίδι στον εικοστό αιώνα, όπου η μαγεία του animation εμφανίζεται ως ένας οικείος τρόπος αντιμετώπισης της πραγματικότητας».

Ο Favier πρόσθεσε ότι ήθελε επίσης να «τονίσει την κοσμοθεωρία που μεταφέρεται» από τις ταινίες του Miyazaki. «Με τη βοήθεια βιολόγων, φιλοσόφων και ανθρωπολόγων στοχεύω να αναλογιστώ αυτό το έργο που έχει τόσο ζωηρή απήχηση στον κόσμο μας, αντιμέτωπο με την κλιματική κρίση, την κατάρρευση της βιοποικιλότητας και τους πολέμους… Ένα πλαίσιο που μας αναγκάζει να αμφισβητήσουμε τη σχέση μας με ζωντανά όντα ως ανθρωπότητα», πρόσθεσε.

Δείτε το τρέιλερ.

Πηγή: Deadline

[mc4wp_form id="278"]