Οι οδοντογλυφίδες είναι ένα από τα παλαιότερα μέσα καθαρισμού των δοντιών καθώς σύμφωνα με ευρήματα, πριν από 7.500 χρόνια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν μικρά ξύλινα sticks για να καθαρίσουν τα δόντια τους. Τότε, όπως είναι γνωστό, δεν είχαν εφευρεθεί καν οι οδοντόβουρτσες, οπότε ήταν λογικό να εφαρμόζεται ένας άλλος τρόπος καθαρισμού των δοντιών. Σήμερα, όμως, για ποιον λόγο να κάνουμε περίπου το ίδιο για τα δόντια μας, ταλαιπωρώντας τα;

Αρκεί μόνο να θυμηθείς πόσες φορές κατά την χρήση οδοντογλυφίδας μάτωσαν τα ούλα σου

Ένα, μάλιστα, πληγωμένο ούλο είναι σαφώς πιο επιρρεπές σε μολύνσεις και φλεγμονές κάτι που σε καμία περίπτωση, σαφώς δεν επιθυμούμε. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, μετά από κάθε γεύμα για να μην επιβαρύνουμε την στοματική μας υγεία χωρίς όμως να πληγώσουμε τα ούλα μας;

Να αντικαταστήσουμε τις κλασικές οδοντογλυφίδες με τις οδοντιατρικές ή αλλιώς με τα dental Soft Picks.

Ευκολία στην χρήση

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι καλό να γίνεται μετά από κάθε γεύμα, αλλά δεν είναι εύκολο όταν βρισκόμαστε κάπου έξω ή στην δουλειά. Τα Soft Picks, όμως, είναι μικρά, διακριτικά κι εύκολα στην μετακίνηση. Δεν καταλαμβάνουν χώρο στην τσάντα ή στην τσέπη και μπορείς να τα έχεις πάντα και παντού μαζί σου.

Απομακρύνουν τις τροφές

Τα Soft Picks απομακρύνουν αποτελεσματικά τα υπολείμματα των τροφών καθώς τα σπρώχνουν προς τα έξω διευκολύνοντας επι της ουσίας την αποφυγή δημιουργίας πλακας, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τα δόντια και τα ούλα μέχρι να γίνει το καθιερωμένο βούρτσισμα και η χρήση νήματος ή μεσοδόντιων.

Δεν τραυματίζουν

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, οι κλασικές οδοντογλυφίδες μπορούν εύκολα να τραυματίσουν τα ούλα. Τα Soft Picks από την άλλη διαθέτουν μικροσκοπικές μαλακές τρίχες από καουτσούκ, που αφαιρούν την πλάκα και τα υπολείμματα τροφών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη κι από αυτούς που έχουν τα πιο ευαίσθητα ούλα. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι αφαιρούν το 25% της πλάκας και μειώνουν την ενδοδοντική αιμορραγία και την ουλίτιδα κατά 33% σε διάστημα έξι εβδομάδων.

Ταιριάζουν σε όλους

Οι εύκαμπτες τρίχες από καουτσούκ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τόνωση των ούλων ενώ χάρη στον κωνικό σχεδιασμό τους είναι κατάλληλες ακόμη και για μικρά διαστήματα ανάμεσα στα δόντια. Τέλος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι από όσους έχουν γέφυρες, εμφυτεύματα αλλά και σιδεράκια.

Πηγή: ofarmakopoiosmou

[mc4wp_form id="278"]