Αντικείμενα από τα αρχεία της Amy Winehouse – συμπεριλαμβανομένων χειρόγραφων στίχων και μιας εξατομικευμένης μπλούζας μπόουλινγκ – δημοπρατούνται από τον Sotheby’s, στο πλαίσιο της εναρκτήριας δημοπρασίας λαϊκής κουλτούρας .

Η τραγουδίστρια Marianne Faithfull πουλάει επίσης αντικείμενα από την προσωπική της συλλογή, όπως μπουφάν Chanel που της δώρισε ο Karl Lagerfeld, ένα υπογεγραμμένο ληγμένο βρετανικό διαβατήριο και ένα μαύρο και κόκκινο έργο γυναικείας φιγούρας της Anita Pallenberg με ημερομηνία 1992.

Τα αντικείμενα της Winehouse φέρονται σε δημοπρασία από τον τραγουδιστή Tyler James, ο οποίος ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους της. Οι χειρόγραφοι στίχοι περιλαμβάνουν το Cherry, ένα κρυφό κομμάτι από το ντεμπούτο της άλμπουμ Frank, και στίχους για ακυκλοφόρητα τραγούδια Like Smoke και Knights Before. «Θέλω να βοηθήσω άλλους και να δώσω κάτι πίσω», είπε ο Τάιλερ Τζέιμς σε μια δήλωση. «Ξέρω στην καρδιά μου η Amy θα το υποστήριζε ολόψυχα».

Το κόκκινο πουκάμισο μπόουλινγκ εντοπίστηκε να φοριέται από τη Winehouse μετά από μια βραδινή έξοδο στο Camden το 2008, και είναι κεντημένο το “Amy Civil”, που αναφέρεται στον γάμο της το 2007 – 2009 με τον Blake Fielder-Civil. Πωλείται επίσης ένα χειρόγραφο πέντε σελίδων, γραμμένο με μαύρο μελάνι σε άσπρο χαρτί σημειωματάριου με επένδυση – περιλαμβάνει κουκκίδες με καρδιές και ένα σκετσάκι ενός κοριτσιού με καρφίτσα.

Τα αντικείμενα πωλούνται στην πρώτη δημοπρασία ποπ κουλτούρας του Sotheby’s, όπου η ηλεκτρονική υποβολή προσφορών θα ξεκινήσει από την Πέμπτη (29 Αυγούστου). Η Katherine Schofield, επικεφαλής του τμήματος λαϊκής κουλτούρας στον οίκο δημοπρασιών, δήλωσε ότι «είχε την τιμή να παρουσιάσει δύο Βρετανίδες πρωτοπόρους στα εναρκτήρια μας πώλησης σχετικής με τον λαϊκό πολιτισμό».

Τα αντικείμενα που πωλούνται από την Faithfull περιλαμβάνουν χειρόγραφους στίχους για τραγούδια από άλμπουμ όπως τα Sleep, There Is A Ghost και Sex with Strangers, μια ελαιογραφία και αφιέρωμα στην Henrietta Moraes της Maggi Hambling και σενάρια από ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει όπως οι The Black Rider και Marie Αντουανέτα.

Η Schofield είπε: «Το όνομα Marianne Faithfull είναι συνώνυμο με μια επαναστατική εποχή για τη νεανική κουλτούρα και φέρνει στο νου εικόνες απελευθέρωσης και την επιτομή του bohemian rock chic. Το να φέρνει αντικείμενα από την προσωπική της συλλογή σε δημοπρασία, που καλύπτουν τις αναμνήσεις τραγουδιών, ερμηνείας, υποκριτικής και μόδας της ήταν εξαιρετικά διορατικό και πραγματικό προνόμιο και παρέχει μια οικεία ματιά στην αρχική βασίλισσα του ροκ εν ρολ».

Θα υπάρχει μια συνοδευτική έκθεση στις γκαλερί Sotheby’s New Bond Street, στο Λονδίνο, από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]