Μια πόρτα 600 ετών που μπορεί κάποτε να οδηγούσε στο καμαρίνι του William Shakespeare αποκαλύφθηκε στο παλαιότερο θέατρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αψίδα βρέθηκε στο St George’s Guildhall, στο King’s Lynn, στο Norfolk, κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ερευνών. Ανακαλύφθηκε όταν δύο πινακίδες και στρώματα γυψοσανίδας αφαιρέθηκαν από έναν τοίχο στο ισόγειο. Ο Tim FitzHigham, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, είπε: «Είναι απλά συγκλονιστικό ότι ένα περίεργο σχήμα στον τοίχο έχει αποδειχθεί ειλικρινά κάτι εξαιρετικό. Αυτό το δωμάτιο χρησιμοποιήθηκε από το υψηλότερο επίπεδο των μελών του Guild για να ντύνονται με τα πολυτελή ρούχα τους πριν κάνουν γλέντι στον επάνω όροφο. Οι συντεχνίες, παρόμοια με τις λέσχες μελών του 1400, σταμάτησαν να χρησιμοποιούν την αίθουσα και το δωμάτιο πιθανότατα πήρε το ρόλο ενός καμαρινιού ή ενός δωματίου για ξεκούραση για τους ηθοποιούς που το επισκέπτονταν», είπε.

Υπάρχουν έγγραφα που δείχνουν ότι ο Βάρδος (The Bard) παίχτηκε εκεί το 1592 ή το 1593. Πιστεύεται ότι οι Άνδρες της Βασίλισσας Elizabeth, ένας θίασος ηθοποιών που σχηματίστηκε το 1583, εμφανίστηκε στο θέατρο 10 φορές στα τέλη του 15ου αιώνα.

Ο διευθυντής συμπλήρωσε: «Έχουμε μια πόρτα που σίγουρα θα ήταν εδώ τα χρόνια που πιστεύουμε ότι ο Σαίξπηρ έπαιζε εδώ και, κατά πάσα πιθανότητα, ήταν η πόρτα σε ένα δωμάτιο όπου οι ηθοποιοί άλλαζαν και φύλαγαν αντικείμενα».

Το διατηρητέο ​​θέατρο Grade I, που περιγράφεται ως το μεγαλύτερο άθικτο μεσαιωνικό guildhall στην Αγγλία, υφίσταται σημαντικές εργασίες συντήρησης. Ο Δρ Jonathan Clarke είναι μέρος της ομάδας που έκανε την ανακάλυψη και η έρευνά του μπορεί να εντόπισε με ακρίβεια τη θέση μιας σκάλας που κάποτε οδηγούσε στο καμαρίνι.

«Είναι ο τύπος δωματίου όπου οι ταξιδιωτικές ομάδες ηθοποιών μπορεί να αλλάξουν λόγω της θέσης του μέσα στο Guildhall. Θα τους είχε δώσει έναν ιδιωτικό χώρο όπου θα μπορούσαν να βάλουν πράγματα, να αλλάξουν και μετά να ανέβουν τη σκάλα για να εμφανιστούν στον πρώτο όροφο με τη φορεσιά τους».

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]