Η ηθοποιός Cate Blanchett πρόκειται να επιστρέψει στη σκηνή για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, με έναν ρόλο στο έργο του Άντον Τσέχοφ, Ο Γλάρος.

Η βραβευμένη με Όσκαρ θα υποδυθεί την Arkadina στη νέα προσαρμογή, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει και ο ηθοποιός της σειράς Strike, Tom Burke. Η παράσταση θα παίζεται στο Barbican Theatre του Λονδίνου για έξι εβδομάδες από τον Φεβρουάριο. Ο σκηνοθέτης του Thomas Ostermeier περιέγραψε τη Blanchett ως μοναδική της γενιάς της.

Η νέα προσαρμογή θα σηματοδοτήσει μια επανένωση για την Blanchett και τον Burke, οι οποίοι πρόσφατα ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα για την επερχόμενη ταινία του Steven Soderbergh, Black Bag. Ο Ostermeier είπε στο BBC News: «Γνωρίζω και θαυμάζω την Cate εδώ και πολλά χρόνια και το να τη βλέπω στη σκηνή είναι πάντα προνόμιο. Είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνουμε την πρώτη μας καλλιτεχνική συνεργασία με αυτή την παραγωγή του Γλάρου στο Barbican και που το Λονδίνο θα ζήσει αυτή τη μοναδική ηθοποιό σε έναν από τους σπουδαιότερους θεατρικούς ρόλους της Αρκαδίνας. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που σφυρηλατώ μια νέα καλλιτεχνική σχέση με τον Tom Burke, ο οποίος θα παίξει το ρόλο του Trigorin».

Μια άλλη παραγωγή του Γλάρου, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό του Game of Thrones Emilia Clarke, παίχτηκε στο Λονδίνο πριν από δύο χρόνια.

Ο χαρακτήρας της ηθοποιού , η Arkadina, είναι μια διάσημη ηθοποιός της οποίας η παρουσία είναι κυριαρχική τόσο στη σκηνή όσο και στις προσωπικές της σχέσεις. Αλλά όταν φτάνει στο εξοχικό κτήμα της οικογένειάς της για το Σαββατοκύριακο, πρέπει να αντιμετωπίσει μια σειρά από συγκρούσεις. Ο γιος της αγωνίζεται να βγει από τη σκιά της και ο αγαπημένος της γίνεται ο ρομαντικός στόχος μιας επίδοξης νεαρής ηθοποιού. Το έργο εξερευνά θέματα όπως η φιλοδοξία, η ματαιοδοξία, η απογοήτευση και η επιθυμία.

Η παραγωγή του Γλάρου θα γίνει από τον Wessex Grove, την ίδια ομάδα πίσω από την παραγωγή και του An Enemy of the People, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Matt Smith νωρίτερα φέτος. Η Blanchett εμφανίστηκε για τελευταία φορά στη σκηνή του Barbican το 2012 με το Big and Small (Gross und Klein).

Ο τελευταίος της ρόλος στο θέατρο συνολικά, ωστόσο, ήταν λίγο πριν την πανδημία του Covid, σε μια παραγωγή του 2019 με τίτλο «Όταν βασανίσαμε επαρκώς ο ένας τον άλλο» στο Εθνικό Θέατρο.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]