Ζούμε σε μια εποχή όπου τα τζιν σορτς δεν είναι πια λιτά. Αντίθετα, τα σορτς που είναι η πιο must τάση λέγονται “jorts”: ένα στυλ που φτάνει ανάμεσα στο κάτω μισό του μηρού και μόλις περνάει από το γόνατο. Μερικές φορές, το άτονο κόψιμό του θυμίζει την εκλεπτυσμένη σιλουέτα του ανδρικού σορτς Giorgio Armani – μακρύ, φαρδύ και ελαφρώς φουσκωμένο. Ωστόσο, αυτό το σχήμα αντισταθμίζεται από την στιβαρότητα αυτού του εξ ολοκλήρου αμερικάνικου τζιν στο ύφος του Eminem.

Μόλις δεις ένα τζιν, δεν μπορείς να το ξεχάσεις. Η διαφημιστική εκστρατεία για τα jorts έφτασε στο αποκορύφωμά της το 2022. Πολλές influencers κόβουν τα jeans που έχουν βαρεθεί κι έτσι συμμετέχουν και σε έναν κύκλο ηθικής οικονομίας ενώ αναδεικνύουν το στυλ τους.

Ένας πρώτος συνδυασμός που μπορείτε να δείτε συχνά στους δρόμους της Νέας Υόρκης είναι με κόκκινες καουμπόικες μπότες και ένα κλασικό λευκό φανελάκι. Αν φοβάστε το χρώμα, οποιαδήποτε καουμπόικη μπότα αποτελεί τάση.

Στο Instagram, εκατοντάδες χρήστες όπως τα μοντέλα Paloma Elsesser και Salem Mitchell, η στυλίστρια Miyako Bellizzi, η λάτρης του vintage Clara Perlmutter, η σχεδιάστρια Favor Mberu και αμέτρητοι συντάκτες μόδας, ορκίζονται σε αυτό το κομμάτι επειδή αναπνέει. Λατρεύουν τη μεγαλύτερη, φαρδιά εφαρμογή μιας και είναι πολύ πιο άνετα από τα στενά τζιν σορτς. Με τη διαχρονική τους γοητεία, τα jorts έχουν γίνει συνώνυμα με το αβίαστο στυλ και άνεση.

Στην επίδειξη Valentino άνοιξη/καλοκαίρι 2024, υπήρχε ένα ζευγάρι mid-wash, με ένα ασορτί τζιν ζιβάγκο, λευκό tank top και μια μπορντό δερμάτινη τσάντα. Και στο Dries Van Noten φθινόπωρο/χειμώνας 2024, ένα jort από ελαφρύ ύφασμα συνδυάστηκε με μακριές μπότες, ένα λευκό ριμπ τοπ και ένα cropped μαύρο σακάκι με ένα μονόχρωμο μανίκι με παγιέτες. Οι Diesel και Coperni είναι μεταξύ άλλων μάρκες που έχουν παρουσιάσει τα μακριά τζιν σορτς σε πρόσφατες συλλογές, ακολουθώντας τις Louis Vuitton, Givenchy και Fendi, που τα παρουσίασαν με διάφορους τρόπους για την άνοιξη/καλοκαίρι 2023. Η έμπνευση λοιπόν, υπάρχει σε πολλές πασαρέλες εκεί έξω.

Όσο για την τέχνη στο styling του αέρινου σορτς, η αισθητική δεν χρειάζεται να έχει μόνο φαρδιά στρώματα, αντ’ αυτού, έχει να κάνει με την ισορροπία. Οι περισσότεροι στυλίστες υποστηρίζουν τα jorts σε όλες τις μορφές, αλλά επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια στενή κορυφή και ένα φαρδύ κάτω μέρος.

Η Lisa Lingenti, η ιδιοκτήτρια του Paris’s Nuovo, ενός vintage μαγαζιού στο Marais, προτιμά να τα φοράει με κορσέδες όταν βγαίνει τη νύχτα. Σε τελική ανάλυση, το στενό τοπ και το φαρδύ και μακρύ σορτς είναι μια εντυπωσιακή εμφάνιση που θυμίζει πάντα κάτι το εκλεπτυσμένο, το στυλάτο.

Λευκό τζιν, leopard τζιν ή ένα υφασμάτινο jort, είναι το κομμάτι πάνω στο οποίο χτίζετε το look σας. Tank top, γιλέκο, κορσές, crochet πολύχρωμο τοπ, ή ένα crop με κάποια λάμψη από παγιέτα μπορούν να συμπληρώσουν μια stylish εμφάνιση. Καουμπόικες μπότες, kitten heels ή crocs στολισμένα, είναι παπούτσια που σίγουρα οι λάτρεις της μόδας έχουν στην ντουλάπα τους. Αισθανθείτε ελεύθεροι με την επιλογή τσάντας και κοσμημάτων και ανάλογα με τη στιγμή της ημέρας (τα jorts είναι must have γιατί φοριούνται από το πρωί ως το βράδυ), επιλέξτε ακόμα και μια ψάθινη, πλεκτή ή tote, ή ακόμα και μια bucket bag με χάντρες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μην αμελήσετε το statement γυαλί ηλίου σας.

Πηγή: British Vogue

[mc4wp_form id="278"]