Ένα ολοκαίνουργιο αξιοθέατο του Lion King έρχεται στο θέρετρο της Disney στο Παρίσι, όπως ανακοινώθηκε. Οι επισκέπτες θα πάνε «σε ένα ταξίδι στην αφρικανική σαβάνα» μαζί με εμβληματικούς χαρακτήρες από τον Mufasa και τον Simba μέχρι τον Timon και την Pumbaa, δήλωσε ο επικεφαλής του θεματικού πάρκου Josh D’Amaro το Σάββατο. Μακέτες της εμπειρίας, που παρουσιάστηκαν στους θαυμαστές της Disney στο συνέδριο της D23 το Σάββατο, έδειχναν έναν αγωγό κορμού να πέφτει κατακόρυφα στο Pride Rock καθώς ο Ραφίκι παρακολουθεί.

Τα νέα έρχονται μόλις τρεις ημέρες αφότου η Disney ανέφερε πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα θεματικών πάρκων για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο. Μια εμπειρία του Lion King φημολογείται για το θέρετρο Disneyland του Παρισιού στη Marne-la-Vallée από το 2022. Η Disney ανακοίνωσε πέρυσι ότι σχεδίαζε να δαπανήσει 60 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία για να επεκτείνει τις επιχειρήσεις θεματικών πάρκων και κρουαζιέρων, διπλάσιο από το ποσό που δαπανήθηκε την προηγούμενη δεκαετία, προκαλώντας ενθουσιασμό στους θαυμαστές.

Τα αφεντικά έχουν πλέον επιβεβαιώσει ότι η γη με θέμα το Lion King θα ακολουθήσει το World of Frozen, μια θεματική περιοχή που βασίζεται στο franchise Frozen που πρόκειται να παρουσιαστεί το 2026 στο Παρίσι.

Οι νέες περιοχές βρίσκονται στο Walt Disney Studios Park, το οποίο θα μετονομαστεί σε Disney Adventure World για να σηματοδοτήσει τη νέα του προσφορά. Για το αξιοθέατο του Lion King, το δημιουργικό τμήμα της Disney – με την ονομασία “Imagineering” – υποσχέθηκε να «ζωντανέψει το μεγαλειώδες Pride Rock». Θα χρησιμεύσει ως «η πύλη σε ένα θαλάσσιο αξιοθέατο γεμάτο περιπέτειες που θα βυθίσει τους επισκέπτες κάτω από τον βράχο για να ακολουθήσουν τον Σίμπα στο ταξίδι του από το μικρό του στον βασιλιά», είπε η εταιρεία.

Εν τω μεταξύ, στο Walt Disney World στη Φλόριντα, το εμβληματικό πάρκο Magic Kingdom θα υποστεί τη μεγαλύτερη επέκταση στην 53χρονη ιστορία του, με μια νέα γη αφιερωμένη στους κλασικούς κακούς της Disney και μια άλλη περιοχή επικεντρωμένη στις ταινίες Cars της Pixar.

Στο πάρκο Hollywood Studios της Disney, επιβεβαιώθηκε ένα φημολογούμενο τρενάκι του λούνα παρκ της Monsters Inc με θέμα τη διάσημη σκηνή της ταινίας του 2001 “flying door”. Και στο πάρκο Animal Kingdom της Disney, ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για βόλτες με θέμα το Encanto και τον Indiana Jones. Στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, το αρχικό θέρετρο Disneyland στην Καλιφόρνια θα προσθέσει δύο βόλτες με θέμα τους υπερήρωες, ένα αξιοθέατο Avatar με βάση το νερό και την πρώτη βόλτα με τον Coco της εταιρείας. Στη Disneyland του Χονγκ Κονγκ, ένα νέο αξιοθέατο Spiderman θα ανοίξει ως μέρος μιας καθηλωτικής περιοχής με θέμα τη Marvel.

Η Disney ανακοίνωσε επίσης τέσσερα νέα κρουαζιερόπλοια – πέρα ​​από τέσσερα άλλα που είχε ανακοινώσει προηγουμένως – σχεδόν τριπλασιάζοντας το μέγεθος του τρέχοντος στόλου της μέχρι το 2031. «Όλα όσα θα μοιραστούμε μαζί σας απόψε είναι σε ενεργό ανάπτυξη», είπε ο κ. D’Amaro το Σάββατο. «Αυτό σημαίνει ότι σχεδιάζονται σχέδια. Αυτό σημαίνει ότι η βρωμιά φεύγει. Θέλω απλώς να είμαι ξεκάθαρος με όλους τους fans εκεί έξω. Δεν είναι όλα ρόδινα».

Ο καταιγισμός ανακοινώσεων του Σαββατοκύριακου έρχεται μετά από μια περίοδο που θύμιζε βόλτα με τρενάκι στο παρασκήνιο της Disney τα τελευταία χρόνια. Ο διευθύνων σύμβουλος Bob Iger επέστρεψε δραματικά για να ηγηθεί της εταιρείας λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη συνταξιοδότησή του μετά από μια σειρά από λανθασμένα βήματα που έγιναν αντιληπτά από τον διάδοχό του. Αμέσως μετά την επιστροφή του, ο κ. Iger ανακοίνωσε μια αναδιοργάνωση και χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τα κέρδη της εταιρείας.

Νωρίτερα φέτος, η Disney κέρδισε μια μάχη στην αίθουσα συνεδριάσεων εναντίον των κριτικών που κατηγόρησαν τον γίγαντα των μέσων ενημέρωσης ότι «έχασε τη δημιουργική του σπίθα». Ακτιβιστές επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Nelson Peltz της Trian Management, είχαν αναζητήσει θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο, όπως είπαν, ήταν πολύ κοντά στην ηγεσία της Disney.

«Το μόνο που θέλουμε είναι η Disney να επιστρέψει στο να δημιουργεί εξαιρετικό περιεχόμενο και να ευχαριστεί τους καταναλωτές και ακόμα η εταιρεία να δημιουργήσει βιώσιμη μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους», δήλωσε ο κ. Peltz σε συνέλευση των μετόχων. Μόλις το 31% των ψήφων υποστήριξε τον κ. Peltz για μια έδρα, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει τα αποτελέσματα. Αλλά η μάχη δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με τους αγώνες στη Disney.

Πέρυσι, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι καταργούσε τα σχέδια για την κατασκευή μιας νέας πανεπιστημιούπολης γραφείων στην κεντρική Φλόριντα μετά από μια διαμάχη ενός έτους με τον κυβερνήτη Ron DeSantis.. Ο κ. DeSantis επιτέθηκε στην εταιρεία αφού αντιτάχθηκε σε έναν κρατικό νόμο που απαγόρευε τα μαθήματα στην τάξη για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τα πρώτα χρόνια. Η Disney υπέβαλε μήνυση για την Πρώτη Τροποποίηση κατά του κ. DeSantis και άλλων αξιωματούχων. Η εταιρεία είχε σχεδιάσει να χτίσει την πανεπιστημιούπολη περίπου 30 χιλιόμετρα από το γιγάντιο θεματικό πάρκο Walt Disney World και να μετεγκαταστήσει 2.000 υπαλλήλους από τη Νότια Καλιφόρνια.

Ο κ. D’Amaro είπε σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους ότι η νέα ηγεσία και οι μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές συνθήκες ώθησαν την εταιρεία να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδια. Φέτος, η μεγάλη επιτυχία του Inside Out 2 της Disney συνέβαλε στην ενίσχυση των κερδών του γίγαντα της ψυχαγωγίας.

Ωστόσο, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 3% στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια με την εταιρεία να κατηγορεί τη «μείωση της καταναλωτικής ζήτησης» που «ξεπέρασε τις προηγούμενες προσδοκίες», μαζί ωστόσο με υψηλότερα λειτουργικά κόστη.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι εν μέρει ενοχοποιήθηκαν για την πτώση των εισπράξεων του θεματικού πάρκου, που αποτελούν πάνω από το ήμισυ των κερδών της Disney.

Ωστόσο, τα πάρκα της – από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο – παρέμειναν μια αξιόπιστη μηχανή κερδοφορίας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πτώσης της παραδοσιακής τηλεόρασης και των ζημιών στην επιχείρηση ροής βίντεο της Disney. Η μονάδα εμπειριών, η οποία περιλαμβάνει πάρκα, κρουαζιερόπλοια και καταναλωτικά προϊόντα, συνέβαλε στο 60% των λειτουργικών κερδών της εταιρείας το πιο πρόσφατο τρίμηνο – από 30% μόλις πριν από μια δεκαετία.

Την Παρασκευή, λεπτομέρειες για νέες ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου του τρίτου μέρους του Avatar, μιας προσθήκης στο franchise του Star Wars και ενός sequel του Freaky Friday, ανακοινώθηκαν στο D23, που πραγματοποιήθηκε κοντά στην Disneyland στο Anaheim.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]