Μετά από περισσότερες από δύο εβδομάδες γεμάτες δράση αθλητισμού, το Παρίσι προετοιμάζεται για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και θα είναι μια περίσταση με αστέρια όπως η Billie Eilish, οι Red Hot Chili Peppers και ο Snoop Dogg.

Υπάρχει επίσης μια φημολογούμενη εμφάνιση από τον σταρ του Χόλιγουντ Tom Cruise που πρέπει να προσέξετε. Οι διοργανωτές παρέμειναν σιωπηλοί σχετικά με το ποιος θα εμφανιστεί, αλλά ο αστέρας του κινηματογράφου Tom Cruise φημολογείται ότι θα συμμετάσχει κατεβαίνοντας από την κορυφή του σταδίου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή απόγευμα και θα διεξαχθεί στο Stade de France, το οποίο έχει φιλοξενήσει επτά αθλήματα στίβου και ράγκμπι κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Θα υπάρξει ένα τμήμα κατά το οποίο το Παρίσι θα παραδώσει τη σκυτάλη στους επόμενους οικοδεσπότες των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων – στο Los Angeles το 2028 – και σε αυτό θα μπορούσε να εμφανιστεί ο σταρ του Χόλιγουντ.

Το LA28 επιβεβαίωσε ότι οι μουσικοί και οι ντόπιοι Καλιφορνέζοι Billie Eilish, Red Hot Chili Peppers και Snoop Dogg -ο ράπερ που αποτέλεσε εξέχουσα προσωπικότητα στους Αγώνες- θα συμμετάσχουν στην επίσημη παράδοση στο Los Angeles στο τέλος της τελετής λήξης.

Η τραγουδίστρια R&B H.E.R. θα ερμηνεύσει ζωντανά τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ στο Παρίσι. Στην τελετή λήξης θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες, χορευτές και καλλιτέχνες του τσίρκου μαζί με διάσημους πρωταγωνιστές, ενώ οι Γάλλοι μουσικοί καλλιτέχνες Air και Phoenix αναμένεται επίσης να εμφανιστούν.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Thomas Jolly είπε ότι η παράσταση ονομάστηκε «Records» και υπόσχεται να ταξιδέψει το κοινό σε ένα ονειρικό ταξίδι επιστημονικής φαντασίας στο χρόνο. Αυτό θα ξεκινήσει από τις απαρχές των Ολυμπιακών Αγώνων και θα πάει σε ένα δυστοπικό μέλλον όταν οι Ολυμπιακοί έχουν εξαφανιστεί και πρέπει να εφευρεθούν εκ νέου.

Εκτός από το μοναδικό καλλιτεχνικό τμήμα, η τελετή λήξης θα περιλαμβάνει επίσης πιο παραδοσιακά στοιχεία, όπως την παρέλαση των αθλητών, τις ευχαριστίες στους 45.000 εθελοντές, την τελετή απονομής μεταλλίων στον μαραθώνιο γυναικών, το σβήσιμο της Ολυμπιακής φλόγας, που θα μεταφερθεί από το παλάτι Tuileries, όπου το καζάνι έχει εκτεθεί και το έχουν επισκεφθεί δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές.

Η κήρυξη του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach. Η παράδοση της ολυμπιακής σημαίας θα γίνει από την Anne Hidalgo στην Karen Bass – τις αντίστοιχες δημάρχους του Παρισιού και του Los Angeles.

Οι Bryony Page και Alex Yee έχουν επιλεχθεί ως σημαιοφόροι της Μεγάλης Βρετανίας. Η Page, 33 ετών, κέρδισε το χρυσό στο τραμπολίνο για να ολοκληρώσει το σετ των Ολυμπιακών μεταλλίων της, έχοντας κερδίσει το ασημένιο στο Ρίο το 2016 και το χάλκινο στο Τόκιο.

Κατά τα άλλα, ο Antoine Dupont, ο οποίος οδήγησε τη χώρα του στην κορυφή στο ράγκμπι, θα φέρει τη σημαία της Γαλλίας.

Τη σημαία των ΗΠΑ θα φέρει η κολυμβήτρια Katie Ledecky, η οποία κέρδισε δύο χρυσά στο Παρίσι για να ισοφαρίσει το ρεκόρ με τα περισσότερα χρυσά μετάλλια μιας άλλης γυναίκας Ολυμπιονίκη.

Η Αλγερινή πυγμάχος Imane Khelif και η κινέζα Ταϊπέι μαχήτρια Lin Yu-ting θα βοηθήσουν να φέρουν τις σημαίες για τις χώρες τους αφού και οι δύο κέρδισαν το χρυσό στους Αγώνες εν μέσω της συνεχιζόμενης διαμάχης σχετικά με τη συμμετοχή τους στο γυναικείο τμήμα.

Όσο για την Ελλάδα, ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα είναι οι σημαιοφόροι στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων των Παρισιού σήμερα το βράδυ της Κυριακής στις 22:00, ώρα Ελλάδας.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ και η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην 4η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέλαβε την 6η θέση στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου.

Πηγή: Olympics.com

[mc4wp_form id="278"]