Αν και δεν υπάρχει σκληρή και γρήγορη συνταγή για το πότε ή πόσο συχνά να κάνετε ένα διάλειμμα, είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τα σημάδια όταν χρειάζεστε ένα.

Οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε ένα time-out όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε ή έχετε κολλήσει σε ένα πρόβλημα. Ακόμη και 2 έως 5 λεπτά την ημέρα μπορεί να έχουν αντίκτυπο, βοηθώντας σας να επαναφορτιστείτε και να τροφοδοτηθείτε όλη την υπόλοιπη ημέρα σας.

Στην αρχή, μπορεί να αισθάνεστε άβολα να μην κάνετε τίποτα. Χρειάζεται εξάσκηση, αλλά η σκόπιμη συνήθεια να παίρνετε ένα διανοητικό τάιμ άουτ μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή.

Ας δούμε μερικές στρατηγικές για την ενσωμάτωση των time-out στο πρόγραμμά σας:

Καταπολεμήστε το άγχος: Εργαστείτε ενεργά για να απαλλαγείτε από την περιττή πίεση και το άγχος. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν ανιχνευτή άγχους για να προσδιορίσετε πότε είναι ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα.

Αποσύνδεση: Εξαλείψτε τους περισπασμούς από την τεχνολογία (υπολογιστές, smartphone, τηλεοράσεις) και αφιερώστε χρόνο μακριά από τους άλλους για να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας.

Απολαύστε τη φύση: Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια πρωινή βόλτα ή αφιερώστε χρόνο στη διάρκεια της ημέρας για να βγείτε σε εξωτερικούς χώρους. Παρατηρήστε τη θεραπευτική δύναμη της φύσης.

Δώστε προτεραιότητα στον εαυτό σας: Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να σταματήσει. Τα διαλείμματα είναι ένα ουσιαστικό μέρος της αυτοφροντίδας.

Κάντε καθημερινά time-out: Δημιουργήστε ένα καθημερινό τελετουργικό αφιερώνοντας λίγα λεπτά στο να μην κάνετε τίποτα. Καθίστε σιωπηλοί καθώς πίνετε τον πρωινό σας καφέ. Κοιτάξτε έξω από ένα παράθυρο ή κλείστε τα μάτια σας και αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί.

[mc4wp_form id="278"]