Ο καλλιτέχνης Banksy επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω από ένα νέο έργο τέχνης δύο πελεκάνων πάνω από ένα κατάστημα με fish and chips στο βορειοανατολικό Λονδίνο.

Τα πουλιά εμφανίζονται σε σιλουέτα, ψαρεύοντας, πάνω από το κατάστημα στη γωνία της λεωφόρου Pretoria και της οδού Northcote, Walthamstow. Είναι η πέμπτη εικόνα στο Λονδίνο μέσα σε μια εβδομάδα που ο άπιαστος καλλιτέχνης του δρόμου επιβεβαίωσε ότι είναι δική του, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

Μια κατσίκα εμφανίστηκε στο Kew τη Δευτέρα, δύο ελέφαντες να αγγίζουν τα κουφάρια στο Chelsea εθεάθησαν για πρώτη φορά την Τρίτη, τρεις πίθηκοι κρεμασμένοι από μια γέφυρα στο Brick Lane συγκέντρωσαν πλήθη την Τετάρτη και ένας λύκος που ουρλιάζει σε ένα δορυφορικό πιάτο τοποθετήθηκε στο Peckham την Πέμπτη – το οποίο μέσα σε λίγες ώρες πιστεύεται ότι είχε κλαπεί.

Ένας κάτοικος της περιοχής είπε στο BBC News: «Είναι πραγματικά συναρπαστικό. Ένας φίλος μου έστειλε μήνυμα νωρίς σήμερα το πρωί λέγοντάς μου ότι εμφανίστηκε στον δρόμο μου, οπότε κανονίσαμε να κατέβουμε το συντομότερο δυνατό». Είπε ακόμα ότι πίστευε ότι η τοποθεσία του έργου πάνω από το Bonners Fish Bar ήταν σημαντική. «Είναι λίγο σύμβολο της τοπικής περιοχής, οπότε είμαι σίγουρος ότι γι’ αυτό επιλέχθηκε. Είναι εδώ πολύ καιρό και είναι πολύ αγαπητό».

Μια άλλη ντόπια, η Hannah, είπε ότι ενώθηκε με άλλους θεατές μόλις έμαθε για το έργο. «Ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι, σκρολάροντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εμφανίστηκε». Και πρόσθεσε: «Είπα «έλα παιδιά, βάλτε τα παλτό σας, θα πάμε να δούμε τον νέο Banksy on Bonners». Μένουμε λίγες πόρτες μακριά, οπότε είναι πολύ συναρπαστικό».

Την Πέμπτη, ο καλλιτέχνης με έδρα το Μπρίστολ δημοσίευσε στο Instagram μια εικόνα της σιλουέτας ενός λύκου που ουρλιάζει σε ένα δορυφορικό πιάτο στο Rye Lane, στο Peckham, στο νότιο Λονδίνο. Αργότερα αφαιρέθηκε, με ένα βίντεο να δείχνει δύο άτομα να χρησιμοποιούν μια σκάλα για να το κατεβάσουν και να το μεταφέρουν στο δρόμο. Η δημοσιογραφική ομάδα του Banksy είπε στο BBC ότι «πίστευε» ότι είχε κλαπεί. Η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε ότι κλήθηκε για «κλεμμένο δορυφορικό πιάτο που περιείχε έργα τέχνης», αλλά δεν έγιναν συλλήψεις.

Ο Banksy μάλλον θα συνεχίσει και το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]