Μια Ολυμπιονίκης που κατάφερε να αγωνιστεί ενώ ήταν έγκυος μοιράστηκε το σημάδι που της έδωσε το αγέννητο παιδί της.

Η Yaylagul Ramazanova αγωνιζόταν στην τοξοβολία και κατάφερε να σημειώσει μια έκπληξη. Η τοξότρια, που κατάγεται από το Αζερμπαϊτζάν, ήταν εξίμιση μηνών έγκυος ενώ αγωνιζόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε μια συγκινητική στιγμή, περιέγραψε πως πριν από τη νίκη της στη ζέστη, ένιωσε ένα απροσδόκητο σημάδι από το μωρό της. Η υψηλότερη βαθμολογία που μπορεί κανείς να πάρει για ένα μόνο βέλος είναι 10 και η Ramazanova το χρειαζόταν για να κερδίσει.

Η αθλήτρια μίλησε στο κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua News για το τι συνέβη στη συνέχεια. Είπε: «Ένιωσα το μωρό μου να με κλωτσάει πριν ρίξω αυτό το τελευταίο βέλος και μετά έριξα ένα 10».

Μιλώντας για την εγκυμοσύνη της είπε: «Δεν ένιωθα άβολα με την εγκυμοσύνη μου. Αντίθετα, ένιωσα ότι δεν πάλευα μόνη μου, αλλά πάλευα μαζί με το μωρό μου».

Η αθλήτρια , αποκλείστηκε στον επόμενο γύρο, αλλά έχει κάνει αίσθηση πια κι έχει αποκτήσει πολλούς νέους θαυμαστές. Ανάμεσά τους και η Casey Kaufhold της Team USA, η οποία τυγχάνει να βρίσκεται στο νούμερο ένα στον κόσμο. Η 20χρονη Ολυμπιονίκης είπε στο Associated Press: «Νομίζω ότι είναι φοβερό που βλέπουμε περισσότερες μέλλουσες μητέρες να ρίχνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι υπέροχο να έχουμε μία στο άθλημα της τοξοβολίας. «Έριξε πολύ καλά και νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο γιατί η προπονήτριά μου είναι επίσης μητέρα και κάνει τόσα πολλά για να υποστηρίξει τα παιδιά της ακόμα και όταν είναι μακριά».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι είναι φοβερό για αυτήν την τοξότρια που μια μέρα, μπορεί να πει στο παιδί της, «Ε, πήγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ήσουν κι εσύ εκεί».

Η Ramazanova δεν ήταν η μόνη αθλήτρια που αγωνίστηκε φέτος ενώ ήταν έγκυος. Η Αιγύπτια ξιφομάχος Nada Hafez πήγε στην πίστα ενώ ήταν 7 μηνών έγκυος. Η Hafez, 26 ετών, έγραψε στο Instagram στις 30 Ιουλίου: «Αυτό που σας φαίνεται ως δύο παίκτες στο βάθρο, ήταν στην πραγματικότητα τρεις! Ήμουν εγώ, ο συναγωνιστής μου, και το μωρό μου που δεν έχει έρθει ακόμα στον κόσμο μας!». Και πρόσθεσε: «Το μωρό μου και εγώ είχαμε το μερίδιο των προκλήσεων που είχαμε, είτε σωματικών είτε συναισθηματικών. Το τρενάκι της εγκυμοσύνης είναι δύσκολο από μόνο του, αλλά το να παλέψεις για να διατηρήσεις την ισορροπία της ζωής και του αθλητισμού δεν ήταν τίποτα λιγότερο από επίπονο, ωστόσο άξιζε τον κόπο», είπε καταλήγοντας.

Πηγή: Daily mail

[mc4wp_form id="278"]