Ο Banksy αποκάλυψε ένα δεύτερο νέο έργο τέχνης στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Αυτή τη φορά το δημιούργημά του απεικονίζει δύο ελέφαντες να βγάζουν τα κεφάλια τους από μπλοκαρισμένα παράθυρα. Το έργο τέχνης έχει ζωγραφιστεί στο πλάι ενός σπιτιού στο Edith Terrace στο Chelsea.

Ο καλλιτέχνης του δρόμου με έδρα το Μπρίστολ μοιράστηκε μια φωτογραφία της τοιχογραφίας στο Instagram, η οποία είναι η συνήθης μέθοδος διεκδίκησης του έργου του.

Το έργο αυτό ήρθε μια μέρα αφότου αποκάλυψε ένα στένσιλ κατσίκας σε έναν τοίχο κοντά στη Γέφυρα Kew στο Richmond. Αυτό το κομμάτι παρουσίαζε μια σιλουέτα μιας κατσίκας ζωγραφισμένης πάνω σε μια προεξοχή με βράχους να πέφτουν κάτω και μια κάμερα κλειστού κυκλώματος στραμμένη προς το ζώο.

Ο Banksy δεν έγραψε λεζάντα για καμία ανάρτηση στο Instagram, κάνοντας τους θαυμαστές να κάνουν εικασίες σχετικά με το νόημα των έργων τέχνης. Για το συγκεκριμένο πολλοί σχολίασαν ότι είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο και πως ο Banksy θέλει να μας θυμίζει να εστιάζουμε περισσότερο σε αυτά που μας ενώνουν, παρά σε εκείνα που μας χωρίζουν. Άλλος χρήστης έγραψε ότι ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι το θέμα της Παλαιστίνης που όλοι κάνουμε πως δεν βλέπουμε.

Όποια ερμηνεία και να δώσει ο καθένας, το σημαντικό είναι ότι ο καλλιτέχνης με κάθε νέο έργο του ενεργοποιεί το μυαλό μας και πως η μαγεία της τέχνης είναι ότι κάνει τον καθένα μας να αισθάνεται κάτι διαφορετικό.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]