Η επιστήμη της ομορφιάς έχει τοποθετήσει τις Anya Taylor-Joy, Bella Hadid και Margot Robbie στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου μεταξύ των δέκα πιο ελκυστικών γυναικών στον κόσμο, σύμφωνα με το Golden Ratio of Beauty Phi, το οποίο μετρά τη σωματική τελειότητα.

Αλλά αυτές οι εντυπωσιακές στάρλετς δεν θα ήταν όπως είναι σήμερα χωρίς τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ του Χόλιγουντ να έχουν αναβαθμίσει την εμφάνισή τους. Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες -πριν και μετά- δείχνουν πώς οι ηθοποιοί και τα μοντέλα έχουν μεταμορφώσει τα πρόσωπά τους, όλα αυτά τα χρόνια, με τις παρεμβάσεις της κοσμετολογίας, αλλά και την βοήθεια από τους στυλίστες και τους κομμωτές τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι A-listers έχουν παραδεχτεί ότι έχουν κάνει σοβαρές πλαστικές επεμβάσεις ή άλλες «προσαρμογές».

Οι δέκα πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο – και η Χρυσή Αναλογία τους

  1. Anya Taylor-Joy – 94,66%
  2. Zendaya – 94,37%
  3. Bella Hadid – 94,35%
  4. Margot Robbie – 93,43%
  5. Hye-kyo – 92,67%
  6. Beyoncé – 92,4%
  7. Taylor Swift – 91,64%
  8. Zhang Ziyi – 91,51%
  9. Alia Bhatt – 91,14%
  10. Ναζανίν Μπονιάδη – 90,89%

Ο Dr Julian De Silva έχει εντοπίσει ποια αστέρια έχουν την πιο όμορφη μύτη, μάτια, φρύδια, πηγούνι, χείλη, μέτωπο και σχήμα προσώπου:

Μύτη – Ναζανίν Μπονιάδη 97,4%
Μάτια – Τραγούδι Hye-kyo 99,7%
Χείλη – Zendaya 99,5%
Φρύδια – Anya Taylor-Joy 94%
Chin – Bella Hadid 99,7%
Μέτωπο – Zendaya/Anya Taylor-Joy 98%
Σχήμα προσώπου – Beyoncé 99,6%

Και οι δέκα πρώτες ήταν κοντά στην τέλεια βαθμολογία, που είναι 100 τοις εκατό. Ο κατάλογος συντάχθηκε χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνικές χαρτογράφησης, μέσω υπολογιστή από τον κοσμητικό χειρουργό προσώπου της Harley Street, Dr Julian De Silva, ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνολογία στη δουλειά του. Η Anya Taylor-Joy βρέθηκε στην κορυφή της επιστημονικής δημοσκόπησης ως η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο. Τα μάτια, τα φρύδια, η μύτη, τα χείλη, το πηγούνι, το σαγόνι και το σχήμα του προσώπου, όταν μετρήθηκαν, πλησίαζαν περισσότερο στην ιδέα των αρχαίων Ελλήνων για την «τέλεια όψη γυναίκας».

Η 27χρονη σταρ του Dune, Zendaya, φίλη του Spiderman, Tom Holland, ήταν δεύτερη με 94,37%, το 27χρονο μοντέλο, Bella Hadid, ήταν τρίτη με 94,35% και η 33χρονη ηθοποιός της Barbie, Margot Robbie, ήταν τέταρτη με 93,43%.

Ο Dr Julian De Silva, που διευθύνει το Κέντρο Προηγμένης Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου στο Λονδίνο, είπε: «Η Anya Taylor-Joy είχε την υψηλότερη συνολική ένδειξη για την τοποθέτηση των ματιών της, με βαθμολογία 98,9%, που είναι μόνο 1,1 ανά σεντ μακριά από το να είναι το τέλειο σχήμα. Η Anya είχε, επίσης, την υψηλότερη βαθμολογία για τα φρύδια της και ήταν κοντά στην κορυφή σχεδόν σε κάθε κατηγορία εκτός από τα χείλη της».

«Αυτές οι ολοκαίνουριες τεχνικές χαρτογράφησης από υπολογιστή μάς επιτρέπουν να λύσουμε μερικά από τα μυστήρια του τι είναι αυτό που κάνει κάποιον σωματικά όμορφο. Η τεχνολογία είναι χρήσιμη κατά τον σχεδιασμό της χειρουργικής επέμβασης των ασθενών», συνέχισε.

Η Χρυσή Αναλογία ήταν μια μαθηματική εξίσωση, που επινόησαν οι Έλληνες σε μια προσπάθεια να μετρήσουν την ομορφιά. Η αναλογία μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε, ενώ χρησιμοποιήθηκε από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι για το τέλειο ανθρώπινο ανδρικό σώμα στο διάσημο έργο του, ο άνθρωπος του Βιτρούβιου.

Η FEMAIL έχει εξετάσει τις 10 πιο όμορφες γυναίκες σύμφωνα με την επιστήμη και πώς έχουν αλλάξει την εμφάνισή τους με τα χρόνια.

Η Anya Taylor-Joy ήταν η «καθαρή νικήτρια», με αιθέρια χαρακτηριστικά, που την κάνουν να μοιάζει με γάτα. Στιγμιότυπα, από τότε που ήταν 20 χρόνων, δείχνουν την σταρ με πιο απαλά χαρακτηριστικά προσώπου, που, ωριμάζοντας, έγιναν πιο σμιλεμένα. Ο Dr Julian De Silva είπε: «Η Anya Taylor-Joy ήταν η ξεκάθαρη νικήτρια, όταν όλα τα στοιχεία του προσώπου μετρήθηκαν για τη σωματική τελειότητα».

Πηγή: www.dailymail.co.uk

[mc4wp_form id="278"]