Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού είναι πραγματικά ένας διαγωνισμός για ένα ευρύ φάσμα ηλικιών. Από την 11χρονη αθλήτρια σκέιτμπορντ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zheng Haohao, μέχρι τον 65χρονο ιππέα της Ισπανίας Juan Antonio Jiménez, υπάρχουν πολλές γενιές που συνεχίζουν να σπάνε ρεκόρ στη γαλλική πρωτεύουσα.

Και η Laura Kraut έγραψε ιστορία για την ομάδα των ΗΠΑ. Η 58χρονη showjumper κέρδισε το ασημένιο μαζί με τους συμπαίκτες της Karl Cook και McLain Ward εχθές, ημέρα Παρασκευή και έγινε η γηραιότερη Αμερικανίδα με μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες τα τελευταία 72 χρόνια.

Η Kraut έχει τώρα τρία ολυμπιακά μετάλλια στο όνομά της ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο στο Πεκίνο το 2008 ως μέλος της ομάδας των ΗΠΑ που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Πήρε το δεύτερο Ολυμπιακό της μετάλλιο όταν κέρδισε το ασημένιο στο Τόκιο 2020.

Η καριέρα της γεννημένης στη Φλόριντα showjumper ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία τριών ετών, όταν έκανε το πρώτο της μάθημα ιππασίας. Η παιδική ηλικία της Kraut πέρασε κάνοντας μαθήματα δίπλα στην αδερφή της Mary, και το δίδυμο εξακολουθεί να δουλεύει μαζί έως και σήμερα.

Με περισσότερες από 100 νίκες Grand Prix και πολλές εμφανίσεις στα Κύπελλα Εθνών υπό τη ζώνη της, το Παρίσι 2024 σηματοδοτεί τους πέμπτους Ολυμπιακούς Αγώνες της Kraut και τη δεύτερη φορά που ιπππεύει την Baloutinue – το άλογο με το οποίο κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο.

Η πρώτη της φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν στη Βαρκελώνη το 1992. «Δεν είχα φύγει ποτέ από τη χώρα», αποκάλυψε πρόσφατα. «Έπρεπε να βγάλω διαβατήριο για να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η Kraut κέρδισε το χρυσό με το άλογο με το όνομα Cedric στο Πεκίνο το 2008, αλλά με τον χώρο ιππασίας να βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ, έμενε σε απόσταση 1200 μιλίων από το Ολυμπιακό Χωριό. «Στο Χονγκ Κονγκ, μας χωρίσανε», είπε. «Δεδομένου όμως αυτού, το Χονγκ Κονγκ ήταν υπέροχο και το απολαύσαμε πραγματικά. Νομίζω ότι η συντροφικότητα μας εκεί ήταν υπέροχη».

Η showjumper ταξίδεψε ξανά για το Ρίο το 2016 όπου ο σύντροφός της Nick Skelton, showjumper της Team GB, κέρδισε το ατομικό χρυσό.

Ο Kraut ήρθε στο Παρίσι το 2024 με πλούσια ολυμπιακή εμπειρία και ήξερε τι θα χρειαζόταν για να αποκτήσει ένα μετάλλιο στη γαλλική πρωτεύουσα. «Νομίζω ότι σε κάθε άθλημα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν πραγματικά να φτιάξουν μια Ολυμπιακή ομάδα, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και αυτοί που στην πραγματικότητα όχι μόνο θέλουν να τα καταφέρουν, αλλά θέλουν να κερδίσουν όταν φτάσουν εκεί».

Εμπνέοντας την τρέχουσα γενιά των νικητών, ταυτόχρονα η Kraut συνεχίζει ατενίζοντας το μέλλον μαζί με εκείνους που μπορούν να βοηθήσουν στη συνέχιση της κληρονομιάς της Team USA. «Είναι σημαντικό να παραμείνουμε όλοι συγκεντρωμένοι σε αυτό που είναι το αποκορύφωμα του αθλήματός μας – που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες – και να επικεντρωθούμε στο να κάνουμε τους νέους αναβάτες να ανέβουν σε αυτό το επίπεδο, ώστε να μπορούν να πάρουν τη σκυτάλη από εμένα και τους άλλους ανεξαρτήτου ηλικίας», εξήγησε. «Θα ήθελα πολύ να δω τη νέα γενιά να προσπαθήσει και να βρεθεί με τη σειρά της στην κορυφή του αθλήματος όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και πολλές δεκαετίες», δήλωσε κλείνοντας.

Πηγή: Olympics.com

[mc4wp_form id="278"]