Οι Aerosmith αποσύρονται επίσημα από την περιοδεία μετά τον τραυματισμό της φωνής του Steven Tyler. Το γκρουπ έκανε τη στενάχωρη ανακοίνωση εχθές, ημέρα Παρασκευή — σχεδόν ένα χρόνο αφότου ο Tyler, 76 ετών, τραυμάτισε σοβαρά τον λάρυγγά του κατά τη διάρκεια ενός σόου τον Σεπτέμβριο του 2023.

«Όπως γνωρίζετε, η φωνή του Steven είναι ένα όργανο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Έχει ξοδέψει ακούραστα μήνες για να φτάσει τη φωνή του εκεί που ήταν πριν από τον τραυματισμό του. Τον είδαμε να παλεύει και είχε την καλύτερη ιατρική ομάδα στο πλευρό του. Δυστυχώς, είναι σαφές ότι δεν είναι δυνατή η πλήρης ανάρρωση από τον φωνητικό τραυματισμό του», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. «Πήραμε μια σπαρακτική και δύσκολη, αλλά αναγκαία, απόφαση – ως αδερφική μπάντα – να αποσυρθούμε από τη σκηνή της περιοδείας», συνεχίζει η δήλωση. «Είμαστε ευγνώμονες πέρα ​​από τα λόγια για όλους όσους βγήκαν εκεί έξω μαζί μας για τελευταία φορά».

Το συγκρότημα ευχαρίστησε επίσης τους θαυμαστές του για τη συνεχή υποστήριξή τους. «Χάρη σε εσάς, τον γαλάζιο στρατό μας, αυτή η σπίθα πήρε φλόγα και καίει για πάνω από πέντε δεκαετίες», ανέφερε η δήλωση. «Μερικοί από εσάς ήσασταν μαζί μας από την αρχή και όλοι είστε ο λόγος που γράψαμε ιστορία στο rock ‘n’ roll. Ήταν τιμή της ζωής μας να γίνει η μουσική μας μέρος της δικής σας. Σε κάθε κλαμπ, σε κάθε τεράστια περιοδεία και σε στιγμές μεγάλες και ιδιωτικές, μας έχετε δώσει μια θέση στο soundtrack της ζωής σας», συνεχίζει η δήλωση.

Τον Φεβρουάριο, η κόρη του Tyler, Mia είπε στο PEOPLE ότι ο πατέρας της τα πήγαινε «πολύ καλύτερα», αλλά δεν ακολουθούσε τις εντολές του γιατρού.

«Δεν πρέπει να μιλάει μερικές φορές, οπότε πρέπει να του φωνάξω κυριολεκτικά και να λέω, «Δεν μπορείς να με πάρεις τηλέφωνο αυτή τη στιγμή, ας στείλεις μήνυμα», είπε, σημειώνοντας ότι στέλνει ηχητικά μηνύματα αντί να πληκτρολογεί. «Δεν μπορείς να του κλείσεις το στόμα, δεν μπορεί να κλείσει αυτός το στόμα του », αστειεύτηκε, προσθέτοντας ότι ευτυχώς είναι «πολύ υγιής».

Πηγή: People

[mc4wp_form id="278"]