Ο Timothée Chalamet φαίνεται να τραγουδά ως Bob Dylan στο πρώτο τρέιλερ μιας νέας ταινίας στην οποία υποδύεται τον θρύλο της folk-rock ως νεαρός άνδρας.

Η βιογραφική ταινία, με τίτλο “A Complete Unknown”, θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ – για να διεκδικήσει τα Όσκαρ του επόμενου έτους. Η ταινία ξεκινά με τον Dylan να φτάνει στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης το 1961 με την ακουστική του κιθάρα στο χέρι και 12 $ στην τσέπη και τελειώνει αφού τέσσερα χρόνια αργότερα o καλλιτέχνης έχει αλλάξει μουσική πορεία, γεγονός αμφιλεγόμενο. Στο τρέιλερ, ο Chalamet εμφανίζεται με τα χαρακτηριστικά ανακατωμένα μαλλιά του Dylan, να ερμηνεύει το κλασικό του “A Hard Rain a‐Gonna Fall” του 1963.

Ο σκηνοθέτης James Mangold – ο οποίος γύρισε επίσης τη βραβευμένη με Όσκαρ του 2005 βιογραφική ταινία Walk the Line για τον Johnny Cash – είπε ότι ο ηθοποιός ήταν «αρκετά γενναίος για να ξεχωρίσει εκεί και να γίνει ευάλωτος, να πουλήσει τον εαυτό του εκεί έξω».

Ο Mangold είπε στο Rolling Stone ότι οι ηθοποιοί έκαναν δικό τους το τραγούδι – με την προϋπόθεση ότι θα μπορούσε να διορθώσει οτιδήποτε χρειαστεί στο post-production. «Θέλετε όλοι να ρισκάρουν από κάτι κάθε στιγμή», είπε. «Αλλά αν ένας από τους ηθοποιούς μας χτυπήσει μια κακή νότα, δεν έχω εναλλακτική ή τη δυνατότητα να αντικαταστήσω αυτόν τον ρυθμό. Αν ο Timmy είναι αρκετά γενναίος για να ξεχωρίσει εκεί και να γίνει ευάλωτος, θα πρέπει να είμαι αρκετά γενναίος να σταθώ πίσω από την κάμερα και να τραβήξω. Και ο Timmy ήταν συνεργάτης σε αυτό. Το ήθελε πολύ. Και τα πολλά χρόνια προετοιμασίας που είχαμε σε αυτήν την ταινία λόγω λανθασμένων ξεκινημάτων με Covid και άλλα, σήμαιναν ότι ο Timmy είχε πραγματικά ένα είδος επώασης ως μουσικός που είναι χρόνια σε αυτή τη διαδικασία».

Το A Complete Unknown ακολουθεί την άνοδο του Dylan στη φήμη, ως του καλλιτέχνη που έφερε επανάσταση στην αμερικανική μουσική με τα προσωπικά και ποιητικά folk-rock τραγούδια του. Ο Mangold είπε ότι τον έλκυε «αυτή η ιδέα ενός ταλέντου όπως ο Bob, τόσο ενοχλητική, τόσο προκλητική, τόσο γεμάτη μυθοπλασία και γεγονότα. Αυτή η ιδέα αυτού του απίστευτου, καλλιτεχνικού χαρακτήρα που προσγειώνεται στη Νέα Υόρκη με 12 $ στην τσέπη – η προσπάθεια του να βρει κάποιος την ισορροπία και να διαχειριστεί το πώς πηγαίνει κάποιος από το ένα σημείο ως το άλλο είναι τόσο ενδιαφέρουσα για μένα», είπε.

Ο σκηνοθέτης πήρε την ευλογία του πραγματικού Dylan, ο οποίος αναφέρεται ως εκτελεστικός παραγωγός.

Ο Chalamet έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε δύο από τις μεγαλύτερες ταινίες του περασμένου έτους – Wonka και Dune: Part Two. Ο 28χρονος θα μπορέσει τώρα να διεκδικήσει τη δεύτερη υποψηφιότητά του για Όσκαρ, μετά την υποψηφιότητά του για την πρωτοποριακή ταινία του, Call Me by Your Name, το 2018.

Το καστ του A Complete Unknown περιλαμβάνει επίσης τον Edward Norton ως θρύλο της folk Pete Seeger και τη Monica Barbaro ως τραγουδίστρια Joan Baez.

Ο Dylan έχει παιχτεί στο παρελθόν στην οθόνη από τους Christian Bale, Cate Blanchett, Richard Gere, Heath Ledger, Ben Whishaw και Marcus Carl Franklin – όλοι στην ταινία του 2007 I’m not there.

Με πληροφορίες από BBC.

[mc4wp_form id="278"]