Η ιδέα του να ζεις μια απλή ζωή με λιγότερα πράγματα ακούγεται ελκυστική σε πολλούς. Συχνά, όμως, οι περισσότεροι αρχίζουν να νιώθουν πελαγωμένοι γύρω από την ιδέα αυτή γιατί δεν ξέρουν πώς να το καταφέρουν. Το να μάθετε πώς να αποδεσμεύετε από τα πολλά αντικείμενα το σπίτι σας, και ως εκ τούτου να ξεφορτώνετε τη ζωή σας, δεν χρειάζεται να είναι τόσο «επώδυνο» όσο κάποιοι νομίζουν ότι είναι. Άλλωστε τα οφέλη είναι πολλά και θα τα δούμε παρακάτω.

Λιγότερο για καθάρισμα

Το καθάρισμα είναι ήδη αρκετά αγγαρεία, αλλά το να καθαρίζεις πράγματα με τα οποία δεν έχεις συναισθηματικό δέσιμο (ή χειρότερα, δεν σου αρέσουν ενεργά) κάνει τον καθαρισμό του σπιτιού πολύ πιο αγχωτικό.

Λιγότερα για οργάνωση

Το να βρίσκεις χαμένα πράγματα ξαφνικά γίνεται πιο εύκολο. Τα πράγματα δεν «εξαφανίζονται» πια. Μπορείτε πραγματικά να μετακινηθείτε στο σπίτι σας και να απολαύσετε τον χώρο, αντί να μετακινείστε γύρω από πράγματα που σας εμποδίζουν.

Λιγότερο άγχος

Το να κοιτάς γύρω σου την ακαταστασία είναι ένα θέαμα που προκαλεί ναυτία μόλις το σπίτι σου γίνει αρκετά γεμάτο. Δεν θα ήταν ωραίο να μπορούσατε να κοιτάξετε γύρω σας και να δείτε ένα σπίτι που αγαπάτε;

Λιγότερο χρέος

Το να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο για να αγοράσετε υλικά αγαθά σημαίνει κατ’ επέκταση ότι το πορτοφόλι και οι τραπεζικοί σας λογαριασμοί παραμένουν πιο γεμάτοι, τα αντίγραφα κίνησης των πιστωτικών καρτών σας είναι χαμηλότερα και το σπίτι σας δεν γεμίζει με δαπανηρά πράγματα που δεν χρειάζεστε.

Περισσότερη ενέργεια για τα μεγαλύτερα πάθη σας

Με λιγότερα χρέη, περισσότερη οικονομική ελευθερία και καθαρό σπίτι, μπορείτε τώρα να εστιάσετε την ενέργειά σας στα πράγματα που απολαμβάνετε και αυτό θα σας κάνει τελικά πιο ευτυχισμένους.

Από που θα ξεκινήσετε;

10 δημιουργικές συμβουλές

Αν δυσκολεύεστε και χρειάζεστε καθοδήγηση για το πώς να ξεκινήσετε, θα πρέπει να γίνετε δημιουργικοί με τα σχέδιά σας. Ακολουθούν μερικές ενδιαφέρουσες συμβουλές για την αποδέσμευση του προσωπικού σας χώρου που θα σας βοηθήσουν:

Ξεκινήστε με 5 λεπτά τη φορά. Εάν είστε καινούργιοι, μπορείτε σιγά-σιγά να αποκτήσετε ώθηση με μόλις πέντε λεπτά την ημέρα.

Δώστε ένα αντικείμενο κάθε μέρα. Αυτό θα αφαιρούσε 365 αντικείμενα κάθε χρόνο από το σπίτι σας. Αν το αυξάνατε σε 2 την ημέρα, θα είχατε χαρίσει 730 αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πλέον. Αυξήστε αυτόν τον αριθμό μόλις γίνει πολύ εύκολο.

Γεμίστε μια ολόκληρη σακούλα σκουπιδιών. Πάρτε μια σακούλα σκουπιδιών και γεμίστε την όσο πιο γρήγορα μπορείτε με πράγματα που μπορείτε να δωρίσετε σε οργανώσεις. Υπάρχουν πολλές εκεί έξω!

Δωρίστε ρούχα που δεν φοράτε ποτέ. Για να τα αναγνωρίσετε, απλά κρεμάστε όλα τα ρούχα σας με κρεμάστρες προς την αντίστροφη κατεύθυνση. Αφού φορέσετε ένα αντικείμενο, τοποθετήστε την κρεμάστρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πετάξτε τα ρούχα που δεν αγγίξατε ποτέ μετά από μερικούς μήνες.

Δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου αποσυμφόρησης. Είναι πολύ πιο εύκολο να αποφορτιστείτε όταν έχετε μια οπτική αναπαράσταση του από που πρέπει να ξεκινήσετε.

Ξεκινήστε την πρόκληση 12-12-12. Εντοπίστε 12 αντικείμενα για να πετάξετε, 12 για να δωρίσετε και 12 για να παραμείνουν στο σπίτι σας.

Δείτε το σπίτι σας ως επισκέπτης για πρώτη φορά. Είναι εύκολο να «ξεχάσεις» πώς μοιάζει το σπίτι σου σε έναν νέο επισκέπτη. Μπείτε στο σπίτι σας σαν να επισκέπτεστε το σπίτι ενός φίλου σας. Γράψτε την πρώτη σας εντύπωση για το πόσο καθαρό και οργανωμένο είναι το σπίτι και κάντε αλλαγές.

Τραβήξτε φωτογραφίες πριν και μετά από μια μικρή περιοχή. Επιλέξτε ένα μέρος του σπιτιού σας, όπως τον πάγκο της κουζίνας σας και τραβήξτε μια φωτογραφία μιας μικρής περιοχής. Καθαρίστε γρήγορα τα αντικείμενα στη φωτογραφία και τραβήξτε μια φωτογραφία μετά. Μόλις δείτε πώς θα μπορούσε να είναι το σπίτι σας, γίνεται ευκολότερο να ξεκινήσετε.

Λάβετε βοήθεια από έναν φίλο. Ζητήστε από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας να περάσει από το σπίτι σας και να προτείνει κάποια μεγάλα αντικείμενα για να πετάξετε ή να τα δώσετε σε κάποιον άλλο. Εάν υπερασπίζεστε το αντικείμενο και θέλετε να το διατηρήσετε, ο φίλος σας πρέπει να συμφωνήσει με τον λόγο σας. Αν δεν συμφωνούν, ήρθε η ώρα να το ξεφορτωθείτε.

Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο Four-Box. Πάρτε τέσσερα κουτιά και επισημάνετε τα: σκουπίδια, χαρίστε, κρατήστε ή τοποθετείστε ξανά. Διαλέξτε οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας και τοποθετήστε κάθε αντικείμενο σε ένα από τα παρακάτω πλαίσια. Μην παραλείπετε ούτε ένα αντικείμενο, όσο ασήμαντο κι αν το θεωρείτε. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μέρες, εβδομάδες ή μήνες, αλλά θα σας βοηθήσει να δείτε πόσα αντικείμενα έχετε πραγματικά και θα ξέρετε ακριβώς τι να κάνετε με κάθε αντικείμενο.

Ανεξάρτητα από το ποια συμβουλή αποσυμφόρησης επιλέγετε για να ξεκινήσετε – είτε πρόκειται για ένα από αυτά τα δέκα, είτε για ένα από τα αμέτρητα άλλα – ο στόχος είναι να κάνετε το πρώτο σας βήμα για να αποκαταστήσετε τη ζωή σας, με ενθουσιασμό πίσω από αυτό. Υπάρχει ένας όμορφος κόσμος ελευθερίας και φρέσκιας αναπνοής που κρύβεται πίσω από αυτή την ακαταστασία. Το να αποφασίσετε πώς να το κάνετε εξαρτάται από εσάς.

Με πληροφορίες από το διαδίκτυο.

[mc4wp_form id="278"]