Συχνά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με το πως θα διατηρήσουμε το κραγιόν μας τις ζεστές μέρες σαν αυτές που διανύουμε, ή στην έξοδό μας το βράδυ, ή και μετά από πολλές ώρες στη δουλειά. Με αυτές τις απλές συμβουλές, το κραγιόν σας θα ταξιδέψει μαζί σας από τη μέρα ως τη νύχτα.

Προετοιμάστε τα χείλη σας

Πρώτα πρώτα, κάντε τα χείλη σας λεία και ενυδατωμένα. Για να αφαιρέσετε τα ξεφλουδισμένα νεκρά κύτταρα του δέρματος, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό scrub χειλιών που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα ομορφιάς ή φτιάξτε ένα γρήγορο και εύκολο σπιτικό μείγμα ζάχαρης και μελιού. Τρίψτε απαλά το προϊόν στα χείλη σας για να αποφύγετε τυχόν ενόχληση και μετά ξεπλύνετε το μείγμα. Μετά την απολέπιση, εφαρμόστε τη σωστή ποσότητα ενυδατικού lip balm και αφήστε το λίγα λεπτά να ηρεμήσει. Εάν αισθάνεστε ότι τα χείλη σας είναι ακόμα λίγο λιπαρά, σκουπίστε με ένα χαρτομάντηλο.

Εφαρμόστε ένα ποιοτικό lip primer

Ναι, υπάρχουν και τα lip primer! Είναι ιδανικά για την προετοιμασία των χειλιών σας και μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν το κραγιόν σας να κολλήσει για πολύ περισσότερο. Τα primer χειλιών λειτουργούν ακριβώς όπως τα primer προσώπου (ή οποιαδήποτε primer που ίσως είχατε χρησιμοποιήσει πριν), δημιουργώντας μια ομοιόμορφη, μεταξένια βάση για πιο ομαλή εφαρμογή του προϊόντος. Μερικά έχουν επίσης ένα ενυδατικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα για να διατηρείτε τα χείλη σας λαμπερά και ενυδατωμένα.

Χρησιμοποιήστε lip liner

Κανένα σετ ομορφιάς δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς επένδυση χειλιών. Είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, από το να δώσεις όγκο στα χείλη σου μέχρι να κάνει το κραγιόν σου να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Χρησιμοποιήστε μια επένδυση που ταιριάζει με την απόχρωση του κραγιόν σας ή μια nude απόχρωση, που ταιριάζει τέλεια με οποιαδήποτε κραγιόν. Με το liner σας, φτιάξτε το περίγραμμα των χειλιών σας και μετά γεμίστε τα. Μόλις τελειώσετε, προχωρήστε στην εφαρμογή του κραγιόν σας.

Επιμείνετε σε πολλαπλά λεπτά στρώματα

Αντί να εφαρμόσετε μια παχιά στρώση κραγιόν, που μπορεί να αργήσει να στεγνώσει για πάντα, δοκιμάστε μια πιο λεπτή προσέγγιση με πολλές λεπτές στρώσεις. Η πρώτη στρώση θα χρησίμευε ως βάση και στη συνέχεια θα ακολουθούσε με πιο ανοιχτόχρωμη κάλυψη για να εντείνει το χρώμα και να εξασφαλίσει ανθεκτικότητα. Μετά από κάθε στρώση, σκουπίστε απαλά τα χείλη σας με ένα χαρτομάντιλο για να αφαιρέσετε την περίσσεια. Ο αριθμός των στρώσεων εξαρτάται από το πόσο έντονο θέλετε να είναι το χρώμα.

Επιλέξτε φόρμουλες μακράς διαρκείας

Ψάξτε για κραγιόν με φόρμουλες μεγαλύτερης διάρκειας, όπως ματ. Τα ματ κραγιόν είναι ευρέως γνωστά για την καλύτερη παραμονή τους, καθιστώντας τα τέλεια για να διαρκέσουν όλη τη μέρα. Οι κρεμώδεις και γυαλιστερές φόρμουλες, αν και όμορφες, τείνουν να χρειάζονται περισσότερες πινελιές και επιπλέον προσοχή.

Δοκιμάστε ένα προϊόν σε σκόνη

Εάν θέλετε το κραγιόν σας να διαρκεί για ώρες χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν πινελιές, δοκιμάστε μια μέθοδο ημιδιαφανούς πούδρας. Τοποθετήστε ένα χαρτομάντιλο πάνω από τα βαμμένα χείλη σας, έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα αφράτο πινέλο μακιγιάζ ξεσκονίστε ελαφρά την πούδρα σας. Θα μεταφερθεί μέσα από το χαρτομάντιλο στα χείλη σας, σταθεροποιώντας το κραγιόν χωρίς να αλλοιώσει το χρώμα ή το φινίρισμά του.

Με πληροφορίες από το διαδίκτυο.

[mc4wp_form id="278"]