Ένα διαφορετικό τραγούδι παρουσίασε η Μαρίνα Σάττι και μάλιστα με σημαντικό σκοπό. Το «Αχ, Θάλασσα», σε μουσική δική της και του Νίκου Κωδωνά και στίχους της Λένας Κιτσοπούλου, υπενθυμίζει, σε συνδυασμό με το βίντεό του, σε σκηνοθεσία Cyprien Clément-Delmas, ότι οι θάλασσές μας έχουν πάρει στον βυθό τους χιλιάδες χαμένες ζωές.

Στην μουσική επένδυση του νέου τραγουδιού, βλέπουμε γκρο πλαν στους φράχτες, στα σωσίβια και στα σπαράγματα ανθρώπινης ζωής, που επιπλέουν στις θάλασσες που κολυμπάμε. Με αυτό τον τρόπο, οι δημιουργοί του τραγουδιού και του βίντεο κλιπ θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στα τουλάχιστον 29.984 καταγεγραμμένα θύματα, που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο μόνο την τελευταία δεκαετία – ανάμεσά τους 1.274 παιδιά.

Το videoclip «Αχ, Θάλασσα» είναι μια συμπαραγωγή των Hiersoir (Γαλλία) και Nomad Productions (Ελλάδα). Όλα τα έσοδα της Μαρίνας Σάττι και της Mad House Records θα διατεθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για την υποστήριξη των παιδιών προσφύγων.

https://www.youtube.com/watch?v=i9MknSwh0KQ

Ah THALASSA

Αχ, θάλασσα

Θάλασσα μου εσύ

Μέσα σου πάρε με για να πνίγω

Χωρίς αγάπη

Δεν θέλω εδώ να ζήσω στη στεριά

Μα εσύ είσαι τόσο ατάραχη θάλασσα μου

Γυαλί που καθρεφτίζεις πουλιά

Μα εγώ είμαι κύμα

Ήσυχα Νερά

Αχ, θάλασσα

Θάλασσα μου, εγώ

Για ένα θαύμα σου απόψε ζω

Με μια τρικυμία να βυθιστώ

Μες στο μαύρο βυθό

Μα εσύ είσαι τόσο ατάραχη θάλασσα μου

Γυαλί που καθρεφτίζεις πάνω σου πουλιά

Μα εγώ είμαι κύμα

Συντελεστές

MARINA SATTI | Official Music Video AH THALASSA. Παραγωγή: Hiersoir / Nomad Production. Σκηνοθεσία: Cyprien Clément-Delmas. Μουσική: Μαρίνα Σάττι, Νίκος Κωδωνάς. Σύνθεση εγχόρδων: Ermis. Στίχοι: Λένα Κιτσοπούλου

[mc4wp_form id="278"]