Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι περίπου 1 στα 5 υγιή νεογέννητα αναπτύσσουν κολικούς, στις πρώτες εβδομάδες ζωής. Τα μωρά με κολικούς κλαίνε δυνατά και διαρκώς, συνήθως την ίδια ώρα κάθε μέρα (απόγευμα προς βράδυ). Τα αίτια των κολικών στα μωρά δεν είναι ακόμη γνωστά στην ιατρική κοινότητα. Πιθανολογείται ότι οφείλονται σε κατανάλωση τροφών από τη θηλάζουσα μητέρα, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Επίσης, έχουν ενοχοποιηθεί παράγοντες, όπως το νευρικό ή το πεπτικό σύστημα του μωρού που μπορεί να είναι «ανώριμο», η κατάποση αέρα κατά τη σίτιση, τυχόν αλλεργίες σε τροφές, όπως το γάλα (όταν το μωρό δεν θηλάζει), αλλά και η έκθεση του μωρού σε νικοτίνη κατά την διάρκεια της κύησης.

Τα συμπτώματα των κολικών συνήθως περιλαμβάνουν:

Αιφνίδιο, έντονο και συνεχές κλάμα που διαρκεί παραπάνω από 3 ώρες
Σύσπαση των ποδιών προς την κοιλιά και σφιγμένες γροθιές
Διογκωμένη και τεταμένη κοιλιά
Αέρια αλλά κι εντερικές κινήσεις

Στην αγορά, υπάρχει ποικιλία προβιοτικών και σκευάσματων με συνδυασμό προβιοτικών κι άλλων φυσικών συστατικών, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των βρεφικών κολικών. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε το μασάζ στην κοιλιά του μωρού, τον ύπνο σε μπρούμυτη θέση, την ακρόαση (κλασικής) μουσικής, αλλά και μια φυσική θερμοφόρα με κουκούτσια κερασιών. Ναι, ναι.

Τέτοιες θερμφόρες είναι σαν μία ζεστή αγκαλιά για τα μωρά, γιατί αποτελούνται από 100% πυρήνες κερασιάς ως συσσωρευτές θερμότητας και χνουδωτή επιφάνεια, για να ανακουφίζουν τον ευαίσθητο οργανισμό. Πρόκειται για ασφαλείς θερμοφόρες, ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εγκαύματος από ζεστό νερό. Η θεραπεία με ζέστη βοηθά το μωρό να χαλαρώνει και να κοιμάται γρηγορότερα. Επίσης, προσφέρει ανακούφιση, όταν τα παιδιά έχουν κοιλιακούς πόνους, κολίτιδα, βρογχίτιδα.

Στο εσωτερικό της, κάθε τέτοια θερμοφόρα-μαξιλάρι περιέχει ένα σακούλι γεμάτο με κουκούτσια από κεράσια που είναι γνωστά για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες.

[mc4wp_form id="278"]