Έχετε βιώσει ποτέ μια δυσάρεστη μυρωδιά από τα αγαπημένα σας παπούτσια; Συνήθως, είναι το αγαπημένο μας ζευγάρι που καταλήγει έτσι. Το φταίξιμο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, «Η ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων είναι οι κύριες αιτίες της κακοσμίας των ποδιών, κλινικά γνωστή ως βρωμίωση». Η αιτία αυτής της πάθησης μπορεί συχνά να εντοπιστεί στα ιδρωμένα πόδια, μια ιατρική κατάσταση γνωστή ως υπεριδρωσία.

Ενώ αυτοί οι ενοχλητικοί οργανισμοί ευδοκιμούν στο σκοτεινό, υγρό περιβάλλον των παπουτσιών μας, δεν χρειάζεται να αποχαιρετήσετε ακόμα τα παπούτσια σας. Με μερικά απαραίτητα εργαλεία και μια σταθερή ρουτίνα συντήρησης, μπορείτε να εξαλείψετε τη μυρωδιά και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των παπουτσιών σας.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε τα παπούτσια που μυρίζουν, είναι να τα αποτρέψετε από το να ιδρώσουν αρχικά. Συνιστούν συνήθως να χρησιμοποιούμε ένα σπρέι ή υγρό αντιιδρωτικό στα πόδια μας πριν φορέσουμε τις κάλτσες μας.

Προτείνουν επιπλέον, τις παρακάτω κινήσεις:

Ακολουθήστε μια καλή υγιεινή των ποδιών: Πρώτα και κύρια, η διατήρηση της καλής υγιεινής είναι ζωτικής σημασίας για την εξάλειψη της μυρωδιάς των παπουτσιών. Διατηρήστε τα πόδια σας καθαρά και στεγνά, πλένοντάς τα τακτικά και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα κενά ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς στον αέρα πριν βάλετε τις κάλτσες ή τα παπούτσια σας.

Διατηρήστε τα παπούτσια σας καθαρά: Το απλό πλύσιμο και στέγνωμα των ποδιών σας δεν θα αφαιρέσει εντελώς τη δυσοσμία από τα παπούτσια. Η καθαριότητα των παπουτσιών σας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Αναζητήστε στο εμπόριο καθαριστικά παπουτσιών και οδηγίες πλύσης τους, στο πλυντήριο ή στο χέρι.

Δοκιμάστε αντιβακτηριακά προϊόντα για παπούτσια: Ένα αντιβακτηριακό προϊόν είναι το απόλυτο όπλο κατά της οσμής των παπουτσιών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικά σπρέι στο εσωτερικό και εξωτερικό των παπουτσιών σας και να τα αφήσετε να στεγνώσουν όλη τη νύχτα. Για μια γρήγορη λύση, επενδύστε σε έναν αποστειρωτή για την εξάλειψη των βακτηρίων σε λίγα δευτερόλεπτα. Κάνοντας μια βόλτα στο φαρμακείο της γειτονιάς σας, θα ανακαλύψετε ότι υπάρχει ένα μεγάλος εύρος τέτοιων προϊόντων.

Εφαρμόστε πούδρα ποδιών ή αποσμητικά: Εκτός από αντιιδρωτικό, οπλιστείτε με πούδρα ποδιών ή αποσμητικά για να απορροφήσετε την υγρασία και να προσθέσετε ένα επιπλέον στρώμα προστασίας. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αναζητήστε προϊόντα με φυσικά και αποτελεσματικά συστατικά που δεν θα ερεθίσουν το δέρμα σας.

Μην παραλείπετε τις κάλτσες: Το να βγείτε χωρίς κάλτσες είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να προσκαλέσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές. Φορέστε κάλτσες που αναπνέουν και δεν είναι συνθετικές, που απομακρύνουν τον ιδρώτα όποτε είναι εφικτό και αλλάξτε τις κάλτσες και τα παπούτσια σας αμέσως μετά από μια προπόνηση ή μια μεγάλη βόλτα.

Αναβαθμίστε τους πάτους σας: Αντί να προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά των τυπικών πάτων σας, αντικαταστήστε τους με αυτούς που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την καταπολέμηση της κακοσμίας. Αναζητήστε ενεργό άνθρακα ή μαγειρική σόδα για αποτελεσματική απορρόφηση.

Εναλλάσσετε τακτικά παπούτσια: Δώστε ένα διάλειμμα στα παπούτσια σας εναλλάσσοντάς τα τακτικά για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βακτηρίων που αγαπούν τον ιδρώτα. Η μύτη (και τα πόδια) σας θα σας ευχαριστούν!

Χρησιμοποιήστε σακούλες τσαγιού: Η χρήση σακουλών τσαγιού είναι μια άλλη απολύτως φυσική επιλογή για να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές των παπουτσιών. Τα φακελάκια του τσαγιού θα πρέπει να είναι υγρά. Οι τανίνες στο τσάι μπορούν να διεισδύσουν στην εσωτερική σόλα του παπουτσιού σας, καταπολεμώντας τα βακτήρια που προκαλούν οσμή και αφήνοντας ένα ωραίο άρωμα βοτάνων. Για ακραίες οσμές, απλώστε επιπλέον φακελάκια τσαγιού σε όλο το μήκος κάθε εσωτερικής σόλας από τη μύτη του παπουτσιού μέχρι τη φτέρνα του.

Με πληροφορίες από το διαδίκτυο.

[mc4wp_form id="278"]