Τι μπορεί να χαλάσει μία καλοκαιρινή νύχτα στο μπαλκόνι μας με δροσερή μπύρα; Μα φυσικά τα κουνούπια. Σε περιτριγυρίζουν σιωπηλά και σε τσιμπάνε προκαλώντας σου φαγούρα και εκνευρισμό.

Ας δούμε μερικές πληροφορίες για τα κουνούπια

Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά είδη κουνουπιών, κι όμως δεν μας τσιμπούν όλα. Αυτά που έχουν αδυναμία στο ανθρώπινο αίμα είναι κυρίως τα θηλυκά, γιατί με αυτό προάγεται η σύνθεση των αυγών τους και η αναπαραγωγή τους. Για να τα αποφύγεις πρέπει να φοράς είτε ρούχα με μακριά μανίκια και μπατζάκια είτε να διαλέξεις το κατάλληλο εντομοαπωθητικό.

Τα καλύτερα αντικουνουπικά για το καλοκαίρι

Το καλύτερο αντικουνουπικό δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την ιδιότητά του να απωθεί τα κουνούπια, αλλά και από τη φιλικότητά τους στο δέρμα. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι ναι μεν να διώχνουν τα κουνούπια, αλλά και να μην προκαλούν ερεθισμούς, ακόμη και να ενυδατώνουν την επιδερμίδα μας.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Αντικουνουπικά για ενήλικες

Jungle Formula Strong Soft Care

Το Jungle Formula Strong Soft Care No Touch Spray είναι εντομοαπωθητικό σπρέι, μη λιπαρό που στεγνώνει άμεσα. Περιέχει καταπραϋντικά συστατικά και πολύ ελαφρύ άρωμα για ισχυρή προστασία, φιλική προς το δέρμα. Δεν περιέχει DEET. Παρέχει έως και 7 ώρες προστασίας από τα κουνούπια. Προστατεύει και από το κουνούπι τίγρης και είναι ιδανικό για ενήλικες και παιδιά από 3 ετών και άνω.

Autan Defence Plant Based Lotion

Μία εντομοαπωθητική και προστατευτική λοσιόν κατά των κουνουπιών από την Autan. Περιέχει δραστική ουσία φυτικής προέλευσης και δράση σε κουνούπια τίγρης, σκνίπες και τσιμπούρια. Παρέχει προστασία έως και 8 ώρες ενώ είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 6 μηνών και ενήλικες.

Power Health Fleriana Spray

Το Fleriana είναι ένα μοναδικό αντικουνουπικό 100% φυσικό από ειδικά εκχυλίσματα λουλουδιών και ευκάλυπτο της λεμονιάς με έντονη αντικουνουπική δράση που απομακρύνει τα κουνούπια και προφυλάσσει 100% από κάθε επίθεσή τους. Δεν προκαλεί ερεθισμούς, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, είναι βιοδιασπώμενο προϊόν, μεταβολιζόμενο και από τον ίδιο τον οργανισμό. Είναι απόλυτα φιλικό στο δέρμα, ιδανικό και για μικρά παιδιά. Διατίθεται σε spray και roll-on και αποτελεί το μοναδικό φυσικό εγκεκριμένο από το Yπουργείο Γεωργίας αντικουνουπικό.

Unipharma Repel Spray

Άοσμη προστασία από τα κουνούπια και άλλα έντομα, ιδανική για μικρούς και μεγάλους! Τα εξειδικευμένα εργαστήρια της Uni-Pharma δημιούργησαν για εσάς το Repel spray, ένα προϊόν το οποίο σε αντίθεση με πολλά συνήθη σκευάσματα, κρατά τα έντομα μακριά χωρίς να μυρίζει στον άνθρωπο. Έτσι, μπορούμε να το χρησιμοποιούμε χωρίς ενόχληση, κάθε ώρα της ημέρας που χρειαζόμαστε προστασία. Έχει ως δραστικό συστατικό το IR3535, απωθητικό φυσικής προέλευσης, που συστήνεται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αποφυγή τσιμπημάτων από τα γνωστά μας έντομα και είδη που συναντά κανείς όταν ταξιδεύει σε τροπικές χώρες. Eίναι δερματολογικά ελεγμένο και είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Menarini Mo-Shield Go,  αντικουνουπικό υγρό για κουνούπια και σκνίπες

Ένα προϊόν σε μικρό μέγεθος με αποδεδειγμένη δράση κατά των κουνουπιών έως και 8 ώρες μετά τη χρήση του. Έχει δυνατότητα έως και 300 ψεκασμών. Εγκεκριμένο αντικουνουπικό τσέπης εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Είναι κατάλληλο από 2 ετών και άνω, χωρίς προωθητικά αέρια.

Παιδικά αντικουνουπικά

Intermed Babyderm Kids Insect & Sun Protection 50 SPF

Το Babyderm kids Insect & Sun Protection 50 SPF είναι ένα καινοτόμο προϊόν, που σχεδιάστηκε για να προσφέρει υψηλή αντιηλιακή προστασία έναντι όλου του φάσματος των ακτίνων UV (A & B) καθώς και άοσμη προστασία από έντομα όπως κουνούπια, μέλισσες, σφήκες κλπ. σε παιδιά ηλικίας από 12 μηνών και άνω. Η εμπλουτισμένη σύνθεσή του σε υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη Ε αναπλάθει την επιδερμίδα και την διατηρεί ενυδατωμένη και απαλή ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργικών αντιδράσεων χάρη στη μη προσθήκη τεχνιτών χρωμάτων και αρωμάτων. Η μοναδική υφή του Babyderm kids Insect & Sun Protection 50 SPF απλώνεται εύκολα χωρίς να αφήνει λευκά σημάδια. Χωρίς parabens ή άλλα συντηρητικά, αλλεργιογόνες ουσίες (τεχνητά χρώματα, αρώματα) & οινόπνευμα

Frezyderm Crilen, ενυδατικό εντομοαπωθητικό γαλάκτωμα

Ένα από τα καλύτερα αντικουνουπικά είναι το γαλάκτωμα της Frezyderm, Crilen. Παράλληλα με την εντομοαπωθητική του δράση, παρέχει ενυδατική δράση και είναι εμπλουτισμένο με κατάλληλο συνδυασμό ενεργών συστατικών που κρατούν τα έντομα μακριά από τα ακάλυπτα σημεία του σώματος. Είναι δερματολογικά ελεγμένο, χωρίς άρωμα, κατάλληλο για ενήλικες & παιδιά.

Cer 8 Junior, παιδικά εντομοαπωθητικά αυτοκόλλητα

Το εντομοαπωθητικό αυτοκόλλητο φυσικής προέλευσης CER’8 Junior αποτελεί το ιδανικότερο απωθητικό κουνουπιών για τα μικρά παιδιά χωρίς να έρχεται σε επαφή με το ευαίσθητο δέρμα τους και ταυτόχρονα προστατεύει χωρίς να λερώνει και χωρίς να χρειάζεται επάλειψη ή ψεκασμός. Μπορεί να κολληθεί κοντά στο κρεβάτι, στο καρότσι ή στην κούνια του μωρού σε σημείο μη ορατό και προσβάσιμο. Ιδανική επιλογή και για μεγαλύτερα παιδιά, μπορεί να κολληθεί σε ρούχο ή έπιπλο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή του ύπνου.

Menarini Mo-Shield, αντικουνουπικό βραχιόλι

Περιέχει το φυσικό ενεργό συστατικό Σιτριοδιόλη (Citriodiol) και είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια και παιδιά άνω των 2 ετών. H διάρκεια δράσης του βραχιολιού είναι εως 200 ώρες. To αντικουνουπικό βραχιόλι Mo-Shield μπορεί να αποθηκευτεί και να επαναχρησιμοποιηθεί μετά το άνοιγμα στη συσκευασία του κατά τις ώρες που δεν χρησιμοποιείται. Είναι αδιάβροχο και είναι κατάλληλο από 2 ετών και πάνω. Προστατεύει από σκνίπες, τσιμπούρια και ψύλλους.

Πηγή: ofarmakopoiosmou.gr

[mc4wp_form id="278"]