Σήμερα, πολύς κόσμος καταφεύγει στις εφαρμογές γνωριμιών για να γνωρίσει την επόμενη σχέση του ή ακόμα και τον έρωτα της ζωής του. Ωστόσο, η προσφορά είναι μεγάλη και σε εφαρμογές αλλά και σε χρήστες, κι έτσι είναι πιθανό να «χαωθείτε» και να μην εκπληρώσετε τους στόχους σας για την προσωπική σας ζωή. Ακολουθούν λοιπόν κάποιες συμβουλές που θα κάνουν ευκολότερη της προσπάθειά σας στον κόσμο των γνωριμιών.

Εστιάστε σε μία ή δύο εφαρμογές γνωριμιών

Δεν υπάρχει η μία και μοναδική εφαρμογή γνωριμιών. Είναι σημαντικό ότι μόνο και μόνο επειδή μια εφαρμογή λειτούργησε για τον φίλο ή τον συνάδελφό σας δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει και για εσάς, γι’ αυτό να είστε επιλεκτικοί σχετικά με το πού θα επιλέξετε να επενδύσετε την ενέργειά σας και τον χρόνο σας. Για να επιλέξετε την κατάλληλη εφαρμογή γνωριμιών για εσάς, σκεφτείτε σε ποια είχατε τη μεγαλύτερη επιτυχία, ποιο σχέδιο σας αρέσει περισσότερο και σε ποια αισθάνεστε καλύτερα για τον εαυτό σας.

Tinder: Εξαιρετικό για γρήγορη σύνδεση. Αν ψάχνετε εδώ, ίσως χρειαστεί να ξεπεράσετε ακόμα περισσότερες επιλογές, μιας και είναι η πιο διαδεδομένη εφαρμογή.

Bumble: Δοκιμάστε αν τα ανεπιθύμητα μηνύματα σας προκαλούν νευρικότητα και θέλετε περισσότερο έλεγχο στη διαδικασία ανταλλαγής μηνυμάτων (αφού οι γυναίκες κάνουν την πρώτη κίνηση).

Αφήστε κάτω το τηλέφωνό σας όταν αισθάνεστε υπερφορτωμένοι

Το άγχος του παιχνιδιού με τους αριθμούς των προφίλ που συναντάτε καθημερινά μπορεί να αντιμετωπιστεί από αυτήν την αντιφατική αλήθεια: Είσαι για τους λίγους, όχι για τους πολλούς. Η σάρωση προς τα αριστερά με αυτή τη νοοτροπία έχει τη δυνατότητα να αλλάξει εντελώς το παιχνίδι γνωριμιών σας. Σε κάποιους, ίσως αυτή η ιδέα τους προκαλέσει άγχος. Ωστόσο, αν θέλετε να προσελκύσετε ένα υπέροχο ραντεβού που ίσως επεκταθεί σε σχέση, η υιοθέτηση αυτής της νοοτροπίας «Είμαι για τους λίγους» θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε ταίρι υψηλότερης ποιότητας για τον εαυτό σας και να πείτε «ευχαριστώ, ο επόμενος» στους υπόλοιπους. Θα μειώσει επίσης το άγχος που προκαλείται από το σάρωση.

Περιορίστε τον χρόνο σας σε εφαρμογές γνωριμιών και ανταλλαγή μηνυμάτων

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή γνωριμιών μόνο για 10 έως 20 λεπτά την ημέρα όταν αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και είστε άνετοι και ξύπνιοι (σκεφτείτε: 20 λεπτά μετά τη δουλειά, κουλουριασμένοι στον καναπέ σας ή με τον καφέ σας το πρωί μετά από έναν γρήγορο διαλογισμό). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν αισθάνεστε σε εγρήγορση, ασφάλεια και δύναμη, θα λαμβάνετε πιο δυνατές αποφάσεις για ραντεβού από ό,τι αν προσπερνάτε τα προφίλ χωρίς σκέψη ή είστε πολύ κουρασμένοι ή αποσπασμένοι για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας.

Πολλοί ψυχολόγοι συνιστούν επίσης να απενεργοποιείτε τις ειδοποιήσεις εφαρμογών γνωριμιών, επειδή οι άμεσες συνομιλίες και να απαντάτε κατευθείαν, δεν αξίζουν το άγχος του να είστε συνεχώς σε επαγρύπνηση. Το σάρωση και η αποστολή μηνυμάτων σε μια καθορισμένη στιγμή ανά ημέρα θα οδηγήσουν σε χαμηλότερο άγχος, υψηλότερη ποιότητα γνωριμιών και μεγαλύτερη αίσθηση διαχείρισης κατά τη διάρκεια της ραντεβού σας. Το να κρατάτε κάποιον να περιμένει μια απάντηση για λίγες ώρες μπορεί να λειτουργήσει και προς όφελός σας. Με αυτήν τη μέθοδο, θα έχετε λιγότερες αντιστοιχίσεις στα εισερχόμενά σας, αλλά αυτές οι αντιστοιχίσεις θα είναι πολύ πιο συναρπαστικές και ο τύπος σας, σε σχέση με εκείνους που θα βρίσκατε κάνοντας άσκοπη σάρωση.

Χρησιμοποιήστε ένα αρχικό μήνυμα με μια ερώτηση στην οποία θέλετε πραγματικά να μάθετε την απάντηση

Εάν θέλετε ένα άτομο με ψυχή, βαθύ, διανοούμενο, που αγαπά τη συζήτηση, κάντε μια ερώτηση που θα σας μετρήσει αν αυτός είναι. Για παράδειγμα: Τι σας φέρνει μεγαλύτερη χαρά αυτή τη στιγμή;
Ποιος στην οικογένειά σας σας κάνει να γελάτε περισσότερο;

Το ζουμερό εναρκτήριο μήνυμά σας έχει σχεδιαστεί για να σας οδηγεί σε συζητήσεις στις οποίες θέλετε να συμμετέχετε με άτομα που πραγματικά σας ενδιαφέρουν και ταιριάζει καλύτερα σε αυτό που επιθυμείτε. Τα αδέσμευτα άτομα που δεν μπορούν να μπουν στον κόπο να βάλουν ουσία στην απάντησή τους είναι ένα δώρο – επειδή αποκλείονται κατευθείαν από τη δεξαμενή γνωριμιών σας, η οποία ούτως ή άλλως είναι πολύ μεγάλη για να τη διαχειριστεί ο εγκέφαλός σας.

Αποκτήστε τον έλεγχο της διαδικασίας ανταλλαγής μηνυμάτων με ένα σημείο αποκοπής

Είτε θέλετε να ζητήσετε από κάποιον να βγείτε είτε θέλετε να ολοκληρωθεί αυτό το ταίριασμα, προσπαθήστε να βγείτε από τη συζήτηση με χάρη. Μπορείτε απλά να εγκαταλείψετε τη συνομιλία εάν δεν έχετε στείλει μηνύματα για πολύ. Ωστόσο, εάν μιλάτε για λίγο και δεν θέλετε να κάνετε το λεγόμενο ghosting, μπορείτε να πείτε κάτι όπως «Ευχαριστώ για τη συνομιλία, αλλά καλύτερα να μη συνεχίσουμε. Σου εύχομαι τα καλύτερα!».

Εάν αισθάνεστε άνετα να κάνετε την πρώτη κίνηση, αυτό είναι εκπληκτικό! Νιώστε τη δύναμη να ζητήσετε από κάποιον να βγείτε το συντομότερο δυνατό, αν και πιθανότατα θέλετε να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις πρώτα . Εάν δεν αισθάνεστε τόσο άνετα κάνοντας την πρώτη κίνηση, ήρθε η ώρα να καταλάβετε ποιο είναι το σημείο αποκοπής σας.

Για να το προσδιορίσετε, σκεφτείτε το εξής: Πόσα μηνύματα χρειάζονται για να αισθανθείτε άνετα; Αν πια έχετε φτάσει στο σημείο να ενοχλείστε, μην το καταπιέσετε καθώς αυτό είναι το σημείο αποκοπής σας.

Συνήθως μετά από μια εβδομάδα ανταλλαγής μηνυμάτων χωρίς συνάντηση σηματοδοτεί ότι αυτό το άτομο θέλει απλώς να συνομιλήσει, ή δεν έχει διαλέξει με ποιον θα ήθελε να βγει από όσους συνομιλεί, κάτι που και στις δύο περιπτώσεις είναι χάσιμο του χρόνου σας. Εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή γνωριμιών για να βρείτε κάποιον που θέλει σοβαρά να γνωρίσει νέους ανθρώπους, αυτή η μέθοδος θα προσελκύσει τους κατάλληλους.

Αντιμετωπίστε τη ζωή σας στην εφαρμογή γνωριμιών ως ευκαιρία

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή γνωριμιών για να εστιάσετε σε αυτό που επιθυμείτε σε έναν σύντροφο και να χτίσετε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να επωφεληθείτε από ευκαιρίες στο διαδίκτυο και προσωπικά. Όταν δημιουργείτε μια κατευθυνόμενη στρατηγική με όρια, θα μειώσετε την εξάρτησή σας από τις εφαρμογές γνωριμιών, θα αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας και θα είστε περισσότερο σε θέση να εντοπίσετε και να προσεγγίσετε τα κατάλληλα άτομα για εσάς στην πραγματική ζωή.

Το κλειδί για μια γεμάτη ζωή ραντεβού δεν είναι η λήψη μιας ακόμα εφαρμογής, όταν στην πρώτη δε βρήκατε αυτό που ψάχνατε. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αναπτύξετε την αυτοπεποίθηση που σας λείπει και να συνεχίσετε τις γνωριμίες σας και στον έξω κόσμο.

Με πληροφορίες από το Instyle.

[mc4wp_form id="278"]