Πριν δώσουμε κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές για το σωστό πλύσιμο του προσώπου μας, θα πρέπει αρχικά να σημειώσουμε ότι συνιστάται να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα — πρωί και βράδυ. Το πολύ πλύσιμο μπορεί πραγματικά να στεγνώσει το δέρμα σας και να προκαλέσει ερεθισμό. Μια ανησυχητική ποσότητα βακτηρίων συλλέγεται στις μαξιλαροθήκες μας, επομένως είναι σημαντικός ένας γρήγορος καθαρισμός το πρωί πριν από την ενυδατική σας κρέμα.

Αυτό το πρωινό πλύσιμο είναι επίσης σημαντικό, καθώς βοηθά στη μείωση του πρηξίματος που έχουμε συχνά όταν ξυπνάμε για πρώτη φορά. Από την άλλη, το νυχτερινό πλύσιμο είναι απαραίτητο για να αφαιρέσετε από το δέρμα σας οποιοδήποτε μακιγιάζ και υπολείμματα που μαζεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ας δούμε μερικές συμβουλές ώστε να κρατάμε το πρόσωπό μας καθαρό καθημερινά.

Να είστε ευγενικοί

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά να χρησιμοποιείτε τις άκρες των δακτύλων σας για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας και να στεγνώνετε με μια μαλακή πετσέτα μετά.

Ξεπλύνετε τον ιδρώτα

Όλοι οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας μετά από οποιαδήποτε προπόνηση, καθώς ο ιδρώτας μπορεί να φράξει τους πόρους.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο καταναλώνοντας αρκετό νερό την ημέρα. Οι ειδικοί υγείας συνιστούν οκτώ ποτήρια των την ημέρα.

Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα με σύνεση

Τα συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε στο πλύσιμο προσώπου εξαρτώνται αποκλειστικά από τον τύπο του δέρματός σας. Τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού με ενεργά συστατικά δεν κάθονται στο πρόσωπό σας αρκετά για να είναι πλήρως αποτελεσματικά. Αντίθετα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα απαλό καθαριστικό για το δέρμα σας και μετά να χρησιμοποιείτε ορούς και λοσιόν με τα ενεργά συστατικά που χρειάζεστε, όπως σαλικυλικό οξύ, γλυκολικό οξύ, γαλακτικό οξύ, βιταμίνη C και άλλα.

Με πληροφορίες από το Healthline.

[mc4wp_form id="278"]