Για τις καλοκαιρινές μπαλκονάδες, για τις μέρες που δεν θες αλκοόλ με τίποτα, η Madame Ginger προτείνει τρία, υπέροχα, πρωτότυπα και δροσιστικά mocktails -cocktails, με βάση το ανθρακούχο νερό με μαστίχα Mastih₂o! Δροοσιστικά και πεντανόστιμα, με διακριτικό άρωμα μαστίχας, θα συνοδεύουν τις καλοκαιρινές σου βραδιές, αλλά και τα μεσημέρια σου.

Αρχικά, Madame Ginger μου, τι είναι το mocktail για όσους δεν ξέρουν. Λοιπόν, η λέξη “mocktails” ετυμολογικά προέρχεται από τη λέξη mock που σημαίνει απομίμηση κι από το cocktails. Τα mocktails ή διαφορετικά “virgin cocktails” είναι πολύ απλά cocktails χωρίς αλκοόλ.

Και τώρα στο θέμα:

Mojito mocktail με άρωμα μαστίχας
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά
4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 λάιμ, κομμένο στα 8
20 φύλλα φρέσκο δυόσμο
παγάκια
280 ml Mastih₂o

Εκτέλεση
Μοιράζουμε σε 2 ψηλά ποτήρια τη ζάχαρη, το κομμένο λάιμ (κρατώντας 2 κομμάτια στην άκρη για μετά) και τη μισή ποσότητα δυόσμου. Με ένα κουτάλι ή με γουδί πιέζουμε το λάιμ να απελευθερώσει τους χυμούς του μαζί με το δυόσμο. Συνεχίζουμε με μπόλικο πάγο.

Μοιράζουμε το Mastih₂o, ανακατεύουμε και στολίζουμε με τα 2 επιπλέον κομμάτια λάιμ και τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου. Σερβίρουμε αμέσως.

Citrus mocktail με υποβρύχιο
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά
χυμός από 1 μεγάλο πορτοκάλι, σουρωμένο
χυμός από ½ ροζ γκρέιπφρουτ, σουρωμένο
2 κ.σ. maple syrup
παγάκια
200 ml Mastih₂o Mandarin
φλούδες πορτοκαλιού & γκρέιπφρουτ
2 κ.γλ. γλυκό υποβρύχιο


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού και του γκρέιπφρουτ μαζί με το maple syrup σε μπολ ή κανατάκι. Βάζουμε το χυμό σε 2 κοντά ποτήρια, γεμίζουμε με παγάκια και περιχύνουμε με το Mastih₂o Mandarin.

Στολίζουμε με τις φλούδες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα mocktails με 1 κουταλάκι γλυκό υποβρύχιο στο καθένα.


Mocκtail βυσσινάδα με τριαντάφυλλο και μαστίχα
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά
2 κ.σ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
παγάκια
330 ml Mastih₂o Rose
2 κ.σ. φρέσκα μύρτιλλα
λουκούμια τριαντάφυλλο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Μοιράζουμε σε δύο ποτήρια το γλυκό βύσσινο, συνεχίζουμε με πάγο και περιχύνουμε με Mastih₂o Rose. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα μύρτιλλα, ανακατεύουμε (και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο επιπλέον γλυκό βύσσινο) και σερβίρουμε αμέσως, αν θέλουμε συνοδεία λουκουμιών τριαντάφυλλο.

Πηγή: Madame Ginger

[mc4wp_form id="278"]