Το να φοράς κολιέ, βραχιόλια και σκουλαρίκια στην παραλία έχει γίνει must για την καλοκαιρινή μόδα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι ότι τα κοσμήματα όταν έρχονται σε επαφή με το αλμυρό νερό, την άμμο και τις ακτίνες του ήλιου μπορεί να αλλοιωθούν. Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός για το πώς να φοράτε τα σωστά κοσμήματα στην παραλία και τι πρέπει να προσέχετε για να διατηρήσετε τα κοσμήματά σας σε άψογη κατάσταση και να τα αποτρέψετε από το να μαυρίσουν.

Πείτε ναι στα κοσμήματα από χάλυβα, χρυσό και τιτάνιο

Ο πρώτος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να αποφύγετε τον χαλκό ή το νικέλιο, καθώς μπορούν να οξειδωθούν όταν έρθουν σε άμεση επαφή με το δέρμα. Ομοίως, κοσμήματα κατασκευασμένα με ανάμεικτα μέταλλα όπως χαλκό ή νικέλιο σε συνδυασμό με χρυσό ή ασήμι θα πρέπει να αποφεύγονται. Δεν συνιστάται να φοράτε ασημένια κοσμήματα στην παραλία. Ωστόσο, μπορείτε να φοράτε με σιγουριά κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι, καθώς και κομμάτια από μασίφ χρυσό και τιτάνιο.

Κουβαλήστε μαζί σας την κοσμηματοθήκη σας

Τα κοσμήματά σας αξίζουν φροντίδα, ειδικά όταν θέλετε να τα καμαρώνετε και στην παραλία. Αποφύγετε τον πειρασμό να αφήσετε τα αγαπημένα σας κοσμήματα με πετράδια στην τσάντα θαλάσσης, καθώς μπορεί να υπάρχουν ύπουλοι κόκκοι άμμου και επίμονα ίχνη αλμυρού νερού. Αντίθετα επιλέξτε την απόλυτη λύση: μια κοσμηματοθήκη ή μία άλλη θήκη κατασκευασμένη από οικολογικό δέρμα, με ένα βελούδινο εσωτερικό.

Πάμε να δούμε και τι κοσμήματα προτιμούν οι influencers για την παραλία και ποια είναι τα πιο φωτογενή.

Διακριτικά και κομψά σκουλαρίκια

Προτιμήστε ένα ζευγάρι κομψά σκουλαρίκια που δεν είναι υπερβολικά φανταχτερά. Αν προτιμάτε μια κλασική εμφάνιση, επιλέξτε κρίκους.

Λεπτά βραχιόλια

Αγκαλιάστε την τάση της σεζόν και στολίστε τον καρπό σας με μια υπέροχη ποικιλία από βραχιόλια, που το καθένα λέει τη δική του μαγευτική ιστορία.

Μη ογκώδη δαχτυλίδια

Ένα λεπτό δαχτυλίδι με χρωματιστή πέτρα, σε συνδυασμό με ένα απλό λείο δαχτυλίδι από ασήμι είναι η τέλεια επιλογή για να ολοκληρώσετε μια διακριτική αλλά κομψή εμφάνιση.

Ρομαντικά κολιέ
Όπως και με τα βραχιόλια, ο κανόνας πολλαπλών στρωμάτων ισχύει και για τα κολιέ: φορέστε ένα πολύτιμο κολιέ σε αλυσίδα και συνδυάστε το με ένα πιο ρομαντικό σχέδιο, όπως για παράδειγμα ένα κολιέ με καρδιές για να δημιουργήσετε μια αστραφτερή εμφάνιση.

Τα βραχιόλια λοιπόν και τα κολιέ έχουν την τιμητική τους στην παραλία. Φορέστε τα άφοβα αρκεί να επιλέξετε κοσμήματα φτιαγμένα από ατσάλι, χρυσό και τιτάνιο.

Με πληροφορίες από το διαδίκτυο.

[mc4wp_form id="278"]