Το να είσαι vegan δεν έχει να κάνει μόνο με το τι τρως, αλλά με τον τρόπο ζωής σου και τις επιλογές σου. Είναι μια πράξη αγάπης και ελευθερίας, αγαπάς τα ζώα όσο αγαπάς και τον εαυτό σου και φυσικά και τα Tattoo! Τι είναι αυτό που κάνει ένα Tattoo να είναι Vegan; And the winner is… the ink!

Την πρώτη θέση παίρνει το μελάνι που περιέχει ζωικά προϊόντα, όπως οστά, ζελατίνη, σελάκ και λίπος. Τα μελάνια παράγονται από ζωική ύλη και πολλές φορές τεστάρονται και στα ίδια τα ζώα. Αυτό συμβάλλει στην εκβιομηχάνιση των ζώων και στην φυλάκισή τους. Φυσικά, σήμερα μπορούν όλα να αντικατασταθούν με προϊόντα που δεν περιέχουν υπολείμματα ζωικού προϊόντος, αλοιφές με μουρουνέλαιο, μελάνια, ξυράφια κ.τ.λ. Υπάρχουν  εταιρίες με 100% μελάνια, όπως το Intenze Tattoo Ink, Dynamic Ink και KuroSumi Tattoo Ink!

Τη δεύτερη θέση παίρνει η γλυκερίνη. Η γλυκερίνη μπορεί να γίνει φυτική και να αναγράφεται πάνω στα δείγματα μελανιών και στα σαπούνια, που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό. Και την τρίτη θέση παίρνουν όλα τα υπόλοιπα προϊόντα φροντίδας και όχι μόνο. Από την τσάντα που θα σου δώσει ο artist έως την αλοιφή. Το πρώτο Vegan Tattoo Shop άνοιξε στο Πόρτλαντ το 2005, από τότε έγινε μια σαρωτική αλλαγή, που άλλαξε τον τρόπο ζωής των vegan και ενημερώθηκε περισσότερος κόσμος για τα συστατικά των μελανιών. Πολλά καταστήματα στην Ελλάδα προσφέρουν αυτή την επιλογή. Ψάξε το ιδανικό για σένα και επικοινώνησε με τον καταλληλότερο tattoo artist για το επόμενο ραντεβού σου.

Θες να κάνεις το πρώτο Vegan Tattoo σου και δεν σου έρχονται ιδέες; Δεν είμαστε όλοι George Burchett για να σχεδιάζουμε από το «μηδέν» την ιδέα μας, για αυτό και υπάρχει το σωτήριο Pinterest (και το ευχαριστούμε και πολύ που υπάρχει) για να παίρνουμε ιδέες. Ωστόσο, προνοούμε πάντα και για τους πιο lazy της παρέας και σας επιλέξαμε κάποια quotes για να μην χαθείτε στα άδυτα του Internet: «Eat figs, no pigs»: Ένα σύκο την ημέρα, το γουρουνάκι κάνει πέρα! «Animals are Friends, not Food»: Και αν είσαι λάτρης των Friends και θες να συνδυάσεις Φιλαράκια και φαγητό τότε χωρίς δεύτερη σκέψη χτύπα το «Joy doesn’t share food» ή «To fun ever screams»…Fact!

«Vegan»: Noun, An individual who gets asked where you get your protein 10 times a day: Ήταν ξεκάθαρη η επεξήγηση, εμείς περισσεύουμε.

Α! Και να μην ξεχάσουμε την πρώην παιδική ηρωίδα Hanna Montana και νυν αγαπημένη μας Super Star Miley Cyrus, η οποία είναι Vegan από το 2014 και χτύπησε ένα Vegan Tattoo, που δείχνει την απέραντη αγάπη της για όλα τα ζώα, αλλά ιδιαίτερα για το σκυλάκι της και τα γουρουνάκια που τόσο αγαπάει με Hashtag #Vegan for Life…έτσι είναι τα σωστά πρότυπα.

Disclaimer: Ίσως ένα tattoo να μην φτάνει για να αλλάξει τον κόσμο, αλλά έχεις «στιγματιστεί» με τον πιο όμορφο τρόπο.

Ραφαέλα Μαρτίνεζ

[mc4wp_form id="278"]