Η ανακοίνωση από τις εκδόσεις Εστία, το πρωί της 17ης Ιουνίου, ότι επανεκδίδονται τα εξαντλημένα βιβλία του Χρήστου Βακαλόπουλου, έδωσε χαρά κι ανακούφιση στους αμέτρητους αναγνώστες του, οι οποίοι έχουν ζήσει και την εμπειρία των ιστοσελίδων μεταπώλησης, με τις τιμές στα λίγα, διαθέσιμα αντίτυπα να είναι ιδιαίτερα υψηλές, για χρόνια.

Συγκεκριμένα:

«Καλημέρα σας, με θαυμάσια νέα: Από σήμερα, ξανά σε κυκλοφορία τα βιβλία του Χρήστου Βακαλόπουλου από την Εστία. Οι εξαντλημένοι τίτλοι θα ανατυπωθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Καλό καλοκαίρι, με τη ματιά μας στην Γραμμή του ορίζοντος», έγραψαν σε ανάρτησή τους,  στο Facebook, οι εκδόσεις Εστία.

Πρέπει να σκύψουμε και να πάρουμε λίγο νερό, το πολύ πολύ να κατασκευάσουμε μερικά αυλάκια. Αυτό είναι όλο κι όλο το έργο μας

Ο Χρήστος Βακαλόπουλος (Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 1956 – Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 1993) ήταν Έλληνας συγγραφέας, σκηνοθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός. Έζησε το συλλογικό όνειρο, χωρίς αναβολές. Πέθανε πολύ νέος. Ο καλός του φίλος, συγγραφέας, Κωστής Παπαγιώργης, στο βιβλίο του «Γεια σου, Ασημάκη», γράφει:

Ο Βακαλόπουλος έπαιζε πολύ με τη βαθύτητα της παιδικής ηλικίας, το πλέον άφθαρτο μέρος του εαυτού του. Φυσικά δεν είχε πάνω του τίποτα το παιδικό, απεναντίας μάλιστα συχνά όμως έδινε την εντύπωση ότι δε ζούσε στην επιφάνεια του εαυτού του – ήταν βυθισμένος. Το «καλύτερο» από το οποίο διαρκών προερχόταν ήταν αυτή η ιδιωτική κρύπτη του οικογενειακού χρόνου, που απαιτούσε παρατεταμένες ακινησίες, «βαριά» τσιγάρα σαν διαβατήρια άδεια προς το μύχιο, απόλυτη αυτοσυγκέντρωση σε ένα φίλτρο ζωής όπου αφουγκραζόταν τους ψίθυρους του αίματος. Εκεί που άλλοι έχουν ανάγκη να λησμονήσουν, αυτός είχε επείγουσα ανάγκη να θυμηθεί.

Ποιητής

Να κάνεις γεγονός την πρώτη εντύπωση, να κάνεις κάτι πραγματικά, να µην παριστάνεις, να µην υποκρίνεσαι. Είναι η πορεία από τη γνώση στην άγνοια, η πορεία της δημιουργίας. Αφού καθαρίσεις από όλα τα δοτά, ας πούμε, στον κινηματογράφο, από τις δοτές σκηνοθεσίες, μπορεί πια να ξεπροβάλει η δική σου… Ποίηση είναι ή απευθείας σχέση με την πραγματικότητα, κάτι που πολλές φορές δεν μπορείς να αντέξεις. Χ. Β.

[mc4wp_form id="278"]