Ένα μήνα πριν, στην ινδική Super League, οι ποδοσφαιρόφιλοι έγιναν μάρτυρες μιας τρυφερής κίνησης από τους παίκτες των ομάδων Bengaluru FC και Mohun Bagan Super Giant, όταν εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο συντροφιά με διασωθέντα σκυλιά που ζουν σε ένα καταφύγιο ζώων περιμένοντας να βρουν τη νέα και παντοτινή τους οικογένεια.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, σε συνεργασία με το καταφύγιο ζώων Second Chance Sanctuary, οι παίκτες αποφάσισαν εκτός από το να αγωνιστούν για τη νίκη, να αγωνιστούν δίνοντας το δικό τους μήνυμα σε φιλάθλους και θεατές υπογραμμίζοντάς τους τη σημασία της υιοθεσίας και της φροντίδας των αδέσποτων ζώων. Δέκα σκυλιά που είτε έχουν ήδη υιοθετηθεί, είτε περιμένουν να βρεθούν στο επόμενο σπίτι τους, συνόδευσαν τους παίκτες κατά την είσοδό τους στο γήπεδο και γέμισαν τους θεατές με τρυφερά συναισθήματα – γιατί ποιος μπορεί να αντισταθεί στη χαρά ενός σκυλιού που κουνάει την ουρά του κοιτώντας σε στα μάτια και απολαμβάνοντας τα χάδια σου.

Ο αντίκτυπος αυτής της πρωτοβουλίας επεκτάθηκε πολύ πέρα ​​από τους τοίχους του σταδίου και είχε βαθιά απήχηση σε όλο τον κόσμο. Το συγκινητικό βίντεο που απαθανάτισε τη στιγμή κοινοποιήθηκε ευρέως στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας ένα ξέσπασμα θετικών αντιδράσεων. Μάλιστα, ο Darren Caldeira, πρόεδρος της Bengaluru FC, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του συλλόγου για τη συνεργασία αυτή με το καταφύγιο ζώων, δηλώνοντας: «Η αγάπη μας για τα ζώα δεν είναι μυστικό και είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι και ευγνώμονες που ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους υπέροχους ανθρώπους του Second Chance Sanctuary. Αυτή είναι η μικρή μας συμμετοχή στην ανάδειξη της πολύτιμης προσπάθειάς τους και είναι μόνο η αρχή».

Πέρα από τη γλυκιά αίσθηση που άφησε σε όλους αυτή η κίνηση, είναι σημαντικό να σχολιάσουμε και τη σημασία της χρήσης της δημοτικότητάς μας με σκοπό το κοινό καλό. Σε έναν κόσμο που συχνά επισκιάζεται από την αρνητικότητα, πρωτοβουλίες σαν αυτές χρησιμεύουν ως υπενθυμίσεις του αντίκτυπου που μπορούμε να έχουμε όταν συγκεντρωνόμαστε και συμπράττουμε για έναν σκοπό. Tέτοιες πρωτοβουλίες δίνουν κίνητρο και εμπνέουν μια μεγάλη ομάδα πληθυσμού. Η αφοσίωση μιας ομάδας ποδοσφαίρου όχι μόνο στην αριστεία στον αθλητισμό αλλά και στην υπεράσπιση ενός κοινωνικού σκοπού, αποτελεί αξιοσημείωτο παράδειγμα για άλλες ομάδες και οργανισμούς μιας και αξιοποίησαν την επιρροή τους για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο όσον αφορά την υιοθεσία και τη διάσωση αδέσποτων ζώων. Ευτυχώς λοιπόν, διαβάζουμε και τέτοιες ειδήσεις και γεμίζουμε με ελπίδα.

Υιοθετείστε, μην αγοράζετε. Υπάρχουν πολλές ψυχές εκεί έξω που αναζητούν μια παντοτινή αγκαλιά.

Με πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων

[mc4wp_form id="278"]